Gość: myszz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 19:16 dostałam słoiczek chińskich grzybków. co mogę wykombinować dobrego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pejsik Re: chińskie grzybki 27.12.04, 21:30 zapewne mun, tylko czy suszone czy w zalewie octowej czy... jeest wiele mozliwosci. ja je uwielbiam. kazdy rodzaj. wiec jak nie wiesz co z nimi zrobic to ja ci podam moj adres i mozesz je mi podeslac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: chińskie grzybki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 21:33 marynowane-mun, firma rolnik pejsik , mozesz przyjechać do mnie, zrobić coś dobrego, to załapiesz się na co nieco:) Odpowiedz Link Zgłoś
pejsik Re: chińskie grzybki 27.12.04, 21:42 podejrzewam ze mam daleko:) mozesz dodac do jakiejs salatki (np. z tunczykiem)z obowiazkowa obecnoscia kukurydzy. mozesz dodac do jakiegos sosu do makaronu. albo na pizze. ja lubie z twarozkiem. ja je lubie wogole. tylko ciut drogie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: chińskie grzybki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 21:44 a co z tym twarożkiem? ps. jestem z opolskiego Odpowiedz Link Zgłoś
pejsik Re: chińskie grzybki 27.12.04, 21:50 no to przynajmniej zachodnia granica... ja ze szczecina. z tym twarozkiem to tylko dla amatorow, bo to zadna wykwintna potrawa tylko taki misz-massz. (prawie jak myszz mi wyszlo:) ). twarozek taki grani, w ktorym jest koniecznie duuuzo smietanki i jest slodkawy, do tego szczypiorek, ostra papryczka, sol ziolowa pieprz i wlasnie grzubki. ja tak lubie. ale z dan to najlepiej do spaghetti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: chińskie grzybki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 21:55 mam serek wiejski , grani nie lubie jutro zrobie sobie na śniadanie :) ciekawe czy będzie jadalne hhihi jakbyś jechala w gory to zapraszam na przystanek do mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
pejsik Re: chińskie grzybki 27.12.04, 23:49 zdarza mi sie jezdzic ta trasa wiec uwazaj... naleze do grona osob ktore lubia poznawac nowych ludzi, mam znajomych w calej POLSCE< BO JAK NAWET W JEDNYM Z WATKOW NAPISALAM INTERESUJA MNIE TAKIE LOKALNE KULTURY (whoops, znow mi sie shift zablokowal) tak wiec jeszcze skorzystam z zaproszenia:) aha, do serka ta papryczka jest istotna, tylko nie wiem czy lubisz ostre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: chińskie grzybki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 23:53 trochę jestem w strachu co to za mikstura wyjdzie ale spróbuje:) jak bedzie ci po głowie chodziła jakaś wycieczka nie ma sprawy zapraszam, adres podam na @gazetową jutro, dzisiaj nie mam siły sie logować:) Odpowiedz Link Zgłoś
pejsik Re: chińskie grzybki 28.12.04, 00:12 szczegolnie ze to logowanie to bieda z nedza. trzeba cierpliwosci jak ztad do chin i spowrotem. mnie juz kilkanascie razy dzis wylogowalo... dzieki za goscinnosc. tylko ze slodkosc tego serka delikatna nadaje temu smak. ale jak kto lubi. musisz sama pomyslec czy lubisz takie kombinacje. a na obiad jednak konsekwentnie radze to "spaghetti". baaaardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: chińskie grzybki 29.12.04, 09:09 no, pojadłam.. nie powiem, buuuu niedobre :( reszte zrobie ze spagetti Odpowiedz Link Zgłoś
pejsik Re: chińskie grzybki 29.12.04, 11:15 szkoda, przykro mi... ale jakbys nie sprobowala to bys nie mogla powiedziec ze tego niee lubisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
brown_sugar Re: chińskie grzybki 29.12.04, 11:32 A ja najbardziej lubię wpłowinę z grzybami chińskimi. Co prawda zazwyczaj kupuje suszone. Gotujesz wołowinke jak na gulasz a pod koniec gotowania dodoajesz grzybki. To sie tak fajnie wszystko klei, o i smak pycha. Podaje z ryżem i surówką z białej kapusty na kwaśno. Mniammm Odpowiedz Link Zgłoś