Dodaj do ulubionych

Sosy do pizzy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 17:56
Znacie może jakieś fajne przepisy na sosy do pizzy? Te tradycyjne- pomidorowy
i czosnkowy już znam, chciałabym wypróbować czegoś nowego. Jeśli coś Wam
przychodzi do głowy, to proszę, wpiszcie się tutaj- wszystkie propozycje
bardzo mile widziane;-)))

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: marghe_72 Re: Sosy do pizzy IP: *.acn.waw.pl 29.12.04, 18:08
      nie bardzo rozumiem o jakie sosy Ci chodzi...
      Do pizzy nie podaje sie sosów.. a razej nie powinno.
      Moze kto inny pomoze.
      • Gość: funia Re: Sosy do pizzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 18:38
        Nie podaje się- we Włoszech. Jestem Polką i lubię jeść pizzę z sosami- tak, jak
        większość Polaków. Nie mam nic przeciwko temu, aby ktoś za granicą 'profanował'
        naszego schabowego czy bigos- jeśli ma na to ochotę, bo po prostu czyjeś gusta
        kulinarne nieszczególnie mnie interesują.
        Ale jeśli Ci to pomoże, to może powiem w ten sposób:
        poproszę o przepisy na wszelkie sosy, jakie znacie, do potraw typu: pizza,
        shoarma, kebab, zapiekanych makaronów itp.

Pozdrawiam.
        • Gość: marghe_72 Re: Sosy do pizzy IP: *.acn.waw.pl 29.12.04, 18:59
          do shoarmy mozesz podac czosnkowy - tzatziki lub po prostu majonez z duza
          iloscią czosnku.
          Albo ostry pomidorowy.. pomidory , czosnek, chilli.

Co do tego jak pizzę jadają Polacy.. jasne kwestia gustu, tyle , ze to co jada
          większoc Polaków to nie pizza :) a palcek drozdzowy :) z masą dodatków.

Masz prawo jesc co Ci sie tylko podoba.
          • Gość: funia Re: Sosy do pizzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 20:01
            Nigdy nie było mi dane zasmakować prawdziwej włoskiej pizzy i pewnie, dopóki
            się do słonecznej Italii nie wybiorę, dane nie będzie. Narazie muszę bazować na
            tym, co jest dostępne. No i cóż, nic na to nie poradzę, że przepadam za
            wszelkimi sosami jako dodatkami do pizzy i innych potraw. Oczywiście nie w
            nadmiernych ilościach, ale ot tak- dla smaczku- po prostu uwielbiam.
            Dzięki za rady, czekam na następne:-)
            Pozdrawiam.
          • jacektoyota Re: Sosy do pizzy 06.01.05, 12:46
            dokladnie, do tego jeszcze z kilogramem sera
    • uroczy.kwiatuszek Re: Sosy do pizzy 29.12.04, 20:46
      Witam,
      Nie ma nic lepszego niż pomidorowy!
      I basta!

Pozdrawiam
      kwiatuszek
      • pejsik Re: Sosy do pizzy 29.12.04, 21:34
        dla mnie ma byc ostra. a ja to ogolnie uwielbiam "przeladowanie" skladnikow co
        nie kazdemu odpowiada.

podsmazona cebulka z czosnkiem, do tego papryka zwykla i ostra, kielbaska,
        groszek, oliwki, mieszanka warzyw chinskich. oregano, bazylia, przyprawa
        wloska, pieprz cayenne. koncentrat pomidorowy, sos sojowy i ogolnie caly misz
        masz jaki znajdziesz pod reka. taki sos robilam dzis. wyjatkowo dodalam go do
        makaronu. wole z pizza. czy jak ktos napisal - plackiem drozdzowym. jem co
        lubie, jak komus nie smakuje, nie mus. o!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka