Gość: orku IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 12:03 Czy ktos zna jakis przepis z tym owocem. Konfitury, dzemy, ciasta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sz Re: Czeresnie IP: *.atr.bydgoszcz.pl 25.06.02, 12:04 one na tyle słodziutkie, takie wodne i chwilowe, że szkoda je na jakiekolwiek przepisy same w sobie są cudowne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Czeresnie IP: 213.76.241.* / 192.168.10.* 25.06.02, 12:08 Gość portalu: sz napisał(a): > one na tyle słodziutkie, > takie wodne > i chwilowe, > że szkoda je na jakiekolwiek przepisy > same w sobie są cudowne masz rację szkoda ich przerabiać na co kolwiek! pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Czeresnie 25.06.02, 15:29 czeresnie - dowolną ilość, wydrylować, zasypać cukrem i zostawić na kilka godzin. Owoce mocno odcisnąć z soku. Sok zagotować, wlać w słoiczki- butelki i zapasteryzować. Owoce można teraz włożyć do słoków - mocno ugniatać. Można też przesmażyć, aż będą szkliste. Tak przygotowane są doskonałym nadzieniem do pączków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orku Re: Czeresnie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 15:40 Zgadzam sie ze sa chwilowe, pyszne, slodizutkie (kiedy naprawde dojrzele), subtelne - wlasnie dlatego chciaolabym je miec w zimie. Mam ograniczona dzienna pojemnosc spozycia czeresni. Dziekie za przepis - o to mi chodzilo - mala obrobka a moze do zimy wytrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Czeresnie 25.06.02, 16:43 . Dziekie za przepis - o to mi chodzilo - > mala obrobka a moze do zimy wytrzyma. do tej pory mam dwa sloiczki, z poprzedniego lipca :o) Odpowiedz Link Zgłoś