Gość: wookie IP: *.chello.pl 27.04.05, 10:37 czy przed ulozeniem na ciescie (no i przed pieczeniem) nalezy je podsmazyc???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piri Re: cebula i pieczarki do pizzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 10:38 Ja przed polozeniem cebuli na pizze podsmazam ja bez tluszczu na patelni, ale tak zeby sie nie zweglila :D pieczarki ukladam surowe, ale cienko pokrojone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycyponek Re: cebula i pieczarki do pizzy IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.04.05, 10:43 Pizzy z pieczarkami nie lubię, więc nie podpowiem, ale cebulę kładę surową, pokrojoną w cienkie wiórki. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica u mnie to zależy... 27.04.05, 10:53 raz tak, raz inaczej. wczoraj posmażałam, ale częściej nie mam na to czasu więc na cieście lądują surowe peiczarki i cebula. Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee zawartość wody... 27.04.05, 13:22 i możliwość jej odparowania - a konretnie: jeśli pieczarki nie były myte a jedynie skrobane zawierają jedynie wodę własną i wystarczy je pokroić w cienkie plasterki, jeśli myte to albo podsmażamy, albo > ja ucieram na tarce o grubych oczkach to samo z cebulą - jest soczysta - więc drobno szatkujemy - i właściwie to wystarcza, ale można podsmażyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wookie rosniecie ciasta IP: *.chello.pl 27.04.05, 15:14 a ile czasu powinno mniej-wiecej rosnac ciasto na pizze? (z 350 g maki) i czy jesli jeszcze przed rosnieciem (pod czas wyrabiania) strasznie klei sie do rak to znaczy ze nalezy dodac jescze wody? Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee Re: rosniecie ciasta 27.04.05, 15:17 na godzinę odstawić w ciepłe zacienione miejsce żadnej wody! odwrotnie - dać mąki! Odpowiedz Link Zgłoś
azymut17 Re: rosniecie ciasta 27.04.05, 16:46 Gość portalu: wookie napisał(a): > a ile czasu powinno mniej-wiecej rosnac ciasto na pizze? (z 350 g maki) > i czy jesli jeszcze przed rosnieciem (pod czas wyrabiania) strasznie klei sie d > o > rak to znaczy ze nalezy dodac jescze wody? To zależy, czy robisz z drożdży świeżych, czy suszonych - te drugie rosną tylko na początku, ciasto juz nie musi byc odstawione, można wkładać od razu do pieca. Oszczędza to czas, kiedy pizzę robisz kilka razy w tygodniu, jak ja ostatnio (apetyt kobiety w ciąży:-)) Jeśli się klei, to tak jak było wyżej - dodać mąki. Odpowiedz Link Zgłoś
audrey222 Re: cebula i pieczarki do pizzy 27.04.05, 15:16 Ja zawsze podsmażam na oleju z dodatkiem czosnku i ziół i nie odparowuję całej wody, tylko razem z nią wykładam na ciasto. Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee Re: cebula i pieczarki do pizzy 27.04.05, 15:21 bo trochę z tłuszczem jej może być, nie mogą być mokre pieczarki (ledwo co umyte)...... zresztą hehehe jakktoś lubi... kwestia gustów i guścików hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: cebula i pieczarki do pizzy 27.04.05, 17:00 podsmazone daja zupelnie inny smak, wiec w zaleznosci jaki efekt chce uzyskac to albo podduszam cebule razem z pieczarkami albo cieniutko kroje pieczarki w plasterki i cebule w piorka i posypuje Odpowiedz Link Zgłoś