ampolion 15.05.05, 01:40 tego reklamodawcę, Cukier Królewski! Was chyba też doprowadza do... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smitte Re: Błagam: bojkotujcie 15.05.05, 11:04 Ja również magazyny LOGO i OZON, szlag może trafić, nie dość, że zasłaniają wszystko to jeszcze nie dadzą się wyłączyć krzyżykiem, tak dla picu go tam tylko umieszczają. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaja177 Re: Błagam: bojkotujcie 15.05.05, 12:24 Ja bojkotuję snikersy , które nie dawaly mi żyć przez jakiś czas, nigdy więcej nie kupię snikersa. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: Błagam: bojkotujcie 15.05.05, 12:53 masz racje. Ale my nie mamy nic do gazety tylko do durnych reklamodawców, ktorzy wymuszają pop-upy, którzy coraz perfidniej ukrywają mozliwosc zamkniecia reklamy itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hye Re: Błagam: bojkotujcie IP: 200.178.216.* 15.05.05, 13:12 Masz problem. Jak myślisz z czego utrzymuje się Gazeta? Jak wielkie są wpływy od czytelników a jakie od reklamodawców? Powiem Ci - około 60% od reklamodawców. Zresztą dzięki nim kosztuje tyle ile kosztuje - normalnie musiałbyś zapłacić za płachtę około 5-7 zł.A do tego często gęsto masz gratisy jak na przykład encyklopedię. Więc nie ma co narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: Błagam: bojkotujcie 15.05.05, 13:17 encyklopedia nie jest gratisem :) chodzi o styl reklam, a nie o to ze są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vesna Re: Błagam: bojkotujcie IP: *.torun.mm.pl 15.05.05, 13:28 > chodzi o styl reklam, a nie o to ze są No właśnie :> Reklamy są chyba od tego, żeby zachęcać do kupowania? Reklama cukru królewskiego mnie ZNIECHĘCA, bo jest namolna, przeszkadza i doprowadza mnie do szału. Dlatego swój gniew kieruję przeciwko reklamodawcy, a nie Gazecie i jej forum. Bo racje ekonomiczne rozumiem :) Argumenty typu: jak się nie podoba, to tu nie przychodźcie uważam za zupełnie chybione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Błagam: bojkotujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 14:09 ale przeciez w przegladarce mozna zablokowac otwieranie sie popupow - i po problemie! Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Błagam: bojkotujcie 15.05.05, 14:50 Można i blokuję wszystkie oprócz tych polskich na Forum Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Błagam: bojkotujcie 15.05.05, 15:03 to w sumie tak jak moja opera, też jakoś TYCH nie mogę zablokować Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Błagam: bojkotujcie 15.05.05, 15:16 jak to dobrze ze mi blokuje dokladnie wszystkie pop ups :) niestety czesc przydatnych obrazkow przy okazji tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Błagam: bojkotujcie IP: *.aster.pl 15.05.05, 17:02 cos za cos, jak to zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka yyy 15.05.05, 18:45 może zamiast filozoficznych debat nad słusznością reklam na portalach bądź nie lepiej zablokować sobie te atrakcje? istnieje sporo różnych programów blokujących pop-apy w najrozmaitszych przeglądarkach, tu link do podobnej dyskusji z instrukcjami dla firefoksa: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=23851968&a=23859454 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uha Re:Ale po co? IP: 5.5.* / 80.58.2.* 15.05.05, 18:54 Przecież dużo wygodniej jest zapłakać w rękaw koszuli lub się wkurzać na chamstwo reklamodawców, niż znaleźć wyjście z sytuacji (czyli prosty programik do blokowania pop-up'ów). Odpowiedz Link Zgłoś
rapsodiagitana Re:Ale po co? 16.05.05, 00:43 > Przecież dużo wygodniej jest zapłakać w rękaw koszuli lub się wkurzać na > chamstwo reklamodawców, niż znaleźć wyjście z sytuacji (czyli prosty programik > do blokowania pop-up'ów). Widzisz, ale spójrz z drugiej strony. Nie miałam pojęcia, że tak można. Więc zamiast patrzeć na płaczącą w rękaw z politowaniem, wyciągnij rękę i bez złośliwych uwag daj dobrą radę :) Bo tak to się kwas jakiś straszny robi :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ampolion Re:Ale po co? IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 16.05.05, 01:03 Mam na AOL, blokuje wszysko prócz tych. A gdzie jest taki blok w Gazecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Zaraz oszaleję od tego tykania!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 01:52 Po co tak nachalnie napastować ludzi swoimi reklamami????? Nie wiem jak wy, ale ja raczej ten cukier będę omiajć z daleka...na złość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: Zaraz oszaleję od tego tykania!!!!!!!!!!! 16.05.05, 09:50 Nie histeryzuj. Co cię denerwuje u relamodawcy, to że płaci na utrzymanie tego portalu ? To, że możesz tu wejść za darmo kiedy zechcesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka proxy 16.05.05, 11:43 z twojego adresu wynika, że łącząc się z siecią korzystasz z serwera proxy, czyli wtedy możliwości są dwie - albo użytkownik może sobie sam określić własne ustawienia na serwerze (zapewne na stronie aol), albo nie jeśli masz pewien typ reklam blokowany 'odgórnie', tzn. proxy jest ustawione tak, żeby pewnego rodzaju obrazków czy adresów nie przepuszczać, a ty jako użytkownik nie masz nic do gadania, wtedy pozostaje ci odpowiednia konfiguracja przeglądarki, której używasz - do wszystkich przeglądarek, czy to będzie eksplorer, czy polecany tu firefox, są odpowiednie programiki blokujące reklamy. musisz sobie ściągnąć taki program dla twojej przeglądarki i wtedy nie będziesz miał problemu z latającym po ekranie świństwem. aha, nie ma czegoś takiego, jak uniwersalna blokada 'wszystkiego-co-jest-reklamą', ustawia się blokady konkretnych adresów, formatów obrazka itp., często w ten sposób tracisz również coś, co reklamą nie jest, ale np. znalazło się na trefnym adresie albo format ma taki sam, jak baner reklamowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalok! temat to obszerny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 10:10 zaryzykuję, że głupota szefa marketingu plus pazerność reklamodawcy i agencji prowadzi do znienawidzenia reklamowanego produktu i 'klęski' rynkowej Niemiec ... może co najwyżej nie kupi albo kupi mniej Polak na złość NIE kupi i podrze i opluje i podepce ... A swoją drogą kretynizm i nachalność poraża ... na tym tle kabaret MUMIO i kampania telefonii komórkowej .. jak kwiat na pustyni ... Odpowiedz Link Zgłoś
yamaneko prosty sposób na upierdliwe reklamy (wszelakie) 16.05.05, 12:56 1. zainstaluj Firefixa 2. ze strony:addons.mozilla.org/ zainstalujcie plugin "Adblock" 3. zrestartujcie firefoxa 4. macie już możliwość blokowania Pozdrawiam :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: prosty sposób na upierdliwe reklamy (wszelaki IP: *.escore / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 13:11 w ogóle nie rozumiem o czym ta dyskusja u mnie się nigdy na tym forum nie pojawiają żadne reklamy buu... ale ja jestem laik i to na pewno wpływ mojego (sic!)szymka polecam każdemu - trzeba zawołać jakiegoś maniaka komputerowego i luz Odpowiedz Link Zgłoś
yamaneko Re: prosty sposób na upierdliwe reklamy (wszelaki 16.05.05, 13:27 U mnie też niema :-D ale wiem jak to bywa u innych na kompach, zwłaszcza jak używają IE i to bez żadnych nakładek - poprostu nerwy puszczają, wież mi! i nie chodzi tylko o nasze forum, ale ogólnie o niektóre serwisy. Podałem poprostu jeden ze sposobów, który z resztą sam stosuję i dlatego właśnie nie mam ŻADNYCH reklam :-D Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: prosty sposób na upierdliwe reklamy (wszelaki 16.05.05, 22:28 Mam, mam, Firefox, MSN, Internet Explorer, Netscape... AOL ma jednak pewne udogodnienia, które mi pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka re 16.05.05, 22:44 ampolion napisał: > AOL ma jednak pewne udogodnienia, które mi pasują. ale to są rzeczy od siebie niezależne - twoje proxy ma widać ustawione blokady tylko niektórych typów reklam. jeśli nie mozesz sam konfigurować serwera, to wystarczy, żebyś odpowiednio ustawił przeglądarkę, z której korzystasz, czy ściągnął odpowiednie dla niej programy blokujące Odpowiedz Link Zgłoś
biala81 Re: Zaraz oszaleję od tego tykania!!!!!!!!!!! 17.05.05, 19:28 a ja się zgadzam z anulą. tak nachalnej reklamy dawno nie widziałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trouble Re: Błagam: bojkotujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:51 jedno jest pewne. w moim przypadku ta reklama odniosla odwrotny skutek.NA PEWNO nigdy nie kupie cukru krolewskiego.ba- ja NIENAWIDZE cukru krolewskiego!!!!!!!!!!REKLAMA DZWIGNIA HANDLU?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Błagam: bojkotujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 23:14 Moi mili! Najłatwiej ściagnąć maleńki programik NoScript z serwera Mozilla. Blokuje wszelkie reklamy (dając niebiański spokój). Do miłego. Oczywiście działa tylko z Firefox'em, Hi,Hi :-p Odpowiedz Link Zgłoś