Dodaj do ulubionych

Błagam: bojkotujcie

15.05.05, 01:40
tego reklamodawcę, Cukier Królewski! Was chyba też doprowadza do...
Obserwuj wątek
    • smitte Re: Błagam: bojkotujcie 15.05.05, 11:04
      Ja również magazyny LOGO i OZON, szlag może trafić, nie dość, że zasłaniają
      wszystko to jeszcze nie dadzą się wyłączyć krzyżykiem, tak dla picu go tam tylko
      umieszczają. Pozdrawiam
      • linn_linn Re: Błagam: bojkotujcie 15.05.05, 11:25
        Zablokowac.
        • gaja177 Re: Błagam: bojkotujcie 15.05.05, 12:24
          Ja bojkotuję snikersy , które nie dawaly mi żyć przez jakiś czas, nigdy więcej
          nie kupię snikersa.
    • giezik Re: Błagam: bojkotujcie 15.05.05, 12:53
      masz racje. Ale my nie mamy nic do gazety tylko do durnych reklamodawców, ktorzy wymuszają pop-upy, którzy coraz perfidniej ukrywają mozliwosc zamkniecia reklamy itp itd.
      • Gość: hye Re: Błagam: bojkotujcie IP: 200.178.216.* 15.05.05, 13:12
        Masz problem. Jak myślisz z czego utrzymuje się Gazeta? Jak wielkie są wpływy
        od czytelników a jakie od reklamodawców? Powiem Ci - około 60% od
        reklamodawców. Zresztą dzięki nim kosztuje tyle ile kosztuje - normalnie
        musiałbyś zapłacić za płachtę około 5-7 zł.A do tego często gęsto masz gratisy
        jak na przykład encyklopedię. Więc nie ma co narzekać.
        • giezik Re: Błagam: bojkotujcie 15.05.05, 13:17
          encyklopedia nie jest gratisem :)
          chodzi o styl reklam, a nie o to ze są
          • Gość: vesna Re: Błagam: bojkotujcie IP: *.torun.mm.pl 15.05.05, 13:28
            > chodzi o styl reklam, a nie o to ze są

No właśnie :> Reklamy są chyba od tego, żeby zachęcać do kupowania? Reklama
            cukru królewskiego mnie ZNIECHĘCA, bo jest namolna, przeszkadza i doprowadza
            mnie do szału. Dlatego swój gniew kieruję przeciwko reklamodawcy, a nie Gazecie
            i jej forum. Bo racje ekonomiczne rozumiem :) Argumenty typu: jak się nie
            podoba, to tu nie przychodźcie uważam za zupełnie chybione.
    • Gość: wojtek Re: Błagam: bojkotujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 14:09
      ale przeciez w przegladarce mozna zablokowac otwieranie sie popupow - i po
      problemie!
      • ampolion Re: Błagam: bojkotujcie 15.05.05, 14:50
        Można i blokuję wszystkie oprócz tych polskich na Forum Gazety.
        • amused.to.death Re: Błagam: bojkotujcie 15.05.05, 15:03
          to w sumie tak jak moja opera, też jakoś TYCH nie mogę zablokować
    • roseanne Re: Błagam: bojkotujcie 15.05.05, 15:16
      jak to dobrze ze mi blokuje dokladnie wszystkie pop ups :)
      niestety czesc przydatnych obrazkow przy okazji tez
      • Gość: Wojtek Re: Błagam: bojkotujcie IP: *.aster.pl 15.05.05, 17:02
        cos za cos, jak to zwykle...
        • jottka yyy 15.05.05, 18:45
          może zamiast filozoficznych debat nad słusznością reklam na portalach bądź nie
          lepiej zablokować sobie te atrakcje? istnieje sporo różnych programów
          blokujących pop-apy w najrozmaitszych przeglądarkach, tu link do podobnej
          dyskusji z instrukcjami dla firefoksa:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=23851968&a=23859454
          • Gość: uha Re:Ale po co? IP: 5.5.* / 80.58.2.* 15.05.05, 18:54
            Przecież dużo wygodniej jest zapłakać w rękaw koszuli lub się wkurzać na
            chamstwo reklamodawców, niż znaleźć wyjście z sytuacji (czyli prosty programik
            do blokowania pop-up'ów).
            • rapsodiagitana Re:Ale po co? 16.05.05, 00:43
              > Przecież dużo wygodniej jest zapłakać w rękaw koszuli lub się wkurzać na
              > chamstwo reklamodawców, niż znaleźć wyjście z sytuacji (czyli prosty
              programik
              > do blokowania pop-up'ów).

Widzisz, ale spójrz z drugiej strony. Nie miałam pojęcia, że tak można. Więc
              zamiast patrzeć na płaczącą w rękaw z politowaniem, wyciągnij rękę i bez
              złośliwych uwag daj dobrą radę :) Bo tak to się kwas jakiś straszny robi :>
            • Gość: Ampolion Re:Ale po co? IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 16.05.05, 01:03
              Mam na AOL, blokuje wszysko prócz tych. A gdzie jest taki blok w Gazecie?
              • Gość: anula Zaraz oszaleję od tego tykania!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 01:52
                Po co tak nachalnie napastować ludzi swoimi reklamami????? Nie wiem jak wy, ale
                ja raczej ten cukier będę omiajć z daleka...na złość!!!
                • wojtusia Re: Zaraz oszaleję od tego tykania!!!!!!!!!!! 16.05.05, 09:50
                  Nie histeryzuj. Co cię denerwuje u relamodawcy, to że płaci na utrzymanie tego
                  portalu ? To, że możesz tu wejść za darmo kiedy zechcesz ?
              • jottka proxy 16.05.05, 11:43
                z twojego adresu wynika, że łącząc się z siecią korzystasz z serwera proxy,
                czyli wtedy możliwości są dwie - albo użytkownik może sobie sam określić własne
                ustawienia na serwerze (zapewne na stronie aol), albo nie

jeśli masz pewien typ reklam blokowany 'odgórnie', tzn. proxy jest ustawione
                tak, żeby pewnego rodzaju obrazków czy adresów nie przepuszczać, a ty jako
                użytkownik nie masz nic do gadania, wtedy pozostaje ci odpowiednia konfiguracja
                przeglądarki, której używasz - do wszystkich przeglądarek, czy to będzie
                eksplorer, czy polecany tu firefox, są odpowiednie programiki blokujące reklamy.
                musisz sobie ściągnąć taki program dla twojej przeglądarki i wtedy nie będziesz
                miał problemu z latającym po ekranie świństwem.

aha, nie ma czegoś takiego, jak uniwersalna blokada
                'wszystkiego-co-jest-reklamą', ustawia się blokady konkretnych adresów, formatów
                obrazka itp., często w ten sposób tracisz również coś, co reklamą nie jest, ale
                np. znalazło się na trefnym adresie albo format ma taki sam, jak baner reklamowy
    • Gość: Lalok! temat to obszerny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 10:10
      zaryzykuję, że głupota szefa marketingu
      plus pazerność reklamodawcy i agencji
      prowadzi do znienawidzenia reklamowanego produktu
      i 'klęski' rynkowej

Niemiec ... może co najwyżej nie kupi albo kupi mniej
      Polak na złość NIE kupi i podrze i opluje i podepce ...

A swoją drogą kretynizm i nachalność poraża ...
      na tym tle kabaret MUMIO i kampania telefonii komórkowej
      .. jak kwiat na pustyni ...

• yamaneko prosty sposób na upierdliwe reklamy (wszelakie) 16.05.05, 12:56
      1. zainstaluj Firefixa
      2. ze strony:addons.mozilla.org/ zainstalujcie plugin "Adblock"
      3. zrestartujcie firefoxa
      4. macie już możliwość blokowania

Pozdrawiam :-D
      • Gość: marlena Re: prosty sposób na upierdliwe reklamy (wszelaki IP: *.escore / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 13:11
        w ogóle nie rozumiem o czym ta dyskusja
        u mnie się nigdy na tym forum nie pojawiają żadne reklamy buu...
        ale ja jestem laik i to na pewno wpływ mojego (sic!)szymka
        polecam każdemu - trzeba zawołać jakiegoś maniaka komputerowego
        i luz
        • yamaneko Re: prosty sposób na upierdliwe reklamy (wszelaki 16.05.05, 13:27
          U mnie też niema :-D ale wiem jak to bywa u innych na kompach, zwłaszcza jak
          używają IE i to bez żadnych nakładek - poprostu nerwy puszczają, wież mi! i nie
          chodzi tylko o nasze forum, ale ogólnie o niektóre serwisy. Podałem poprostu
          jeden ze sposobów, który z resztą sam stosuję i dlatego właśnie nie mam ŻADNYCH
          reklam :-D
      • ampolion Re: prosty sposób na upierdliwe reklamy (wszelaki 16.05.05, 22:28
        Mam, mam, Firefox, MSN, Internet Explorer, Netscape...
        AOL ma jednak pewne udogodnienia, które mi pasują.
        • jottka re 16.05.05, 22:44
          ampolion napisał:

> AOL ma jednak pewne udogodnienia, które mi pasują.

ale to są rzeczy od siebie niezależne - twoje proxy ma widać ustawione blokady
          tylko niektórych typów reklam. jeśli nie mozesz sam konfigurować serwera, to
          wystarczy, żebyś odpowiednio ustawił przeglądarkę, z której korzystasz, czy
          ściągnął odpowiednie dla niej programy blokujące
    • biala81 Re: Zaraz oszaleję od tego tykania!!!!!!!!!!! 17.05.05, 19:28
      a ja się zgadzam z anulą. tak nachalnej reklamy dawno nie widziałam...
    • Gość: trouble Re: Błagam: bojkotujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:51
      jedno jest pewne. w moim przypadku ta reklama odniosla odwrotny skutek.NA PEWNO
      nigdy nie kupie cukru krolewskiego.ba- ja NIENAWIDZE cukru
      krolewskiego!!!!!!!!!!REKLAMA DZWIGNIA HANDLU??????????
      • Gość: Tomek Re: Błagam: bojkotujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 23:14
        Moi mili! Najłatwiej ściagnąć maleńki programik NoScript z serwera Mozilla.
        Blokuje wszelkie reklamy (dając niebiański spokój). Do miłego. Oczywiście działa
        tylko z Firefox'em, Hi,Hi :-p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka