Gość: Renata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 19:25 Jak w temacie, robię wieprzową, z kurczaka, z szynką nigdy, a na przyjęciu w miedzielę takowa musi być. Ktoś ma doświadczenie w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarek_zielona_pietruszka Re: Galareta z szynką 20.05.05, 21:00 proszę o więcej szczegółów czy z samą szynką czy z warzywami. czy z szynką wędzoną pieczoną z jajkiem papryką oliwkami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Galareta z szynką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 21:48 a mnie interesują wszystkie opcje (jesli można oczywiście prosić ) Odpowiedz Link Zgłoś
s1korupka Re: Galareta z szynką 27.05.05, 13:23 Ja robię galaretę z szynką z porami(lub szparagami). Gotuję esencjonalny wywar, osobno pory(szparagi), do wywaru dodaję(po wyłowieniu wsystkiego oczywiście) żelatynę i zalewam tym to, co ułożyłam na półmisku, a na półmisku są pory (szparagi) zawiniete w szynkę, oraz dekoracje typu groszek,kukurydza, papryka,jajko ugotowane na twardo( z jajkiem ostrożnie, bo może zamęcić galaretę), itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na Re: Galareta z szynką IP: *.atman.pl / *.atman.pl 27.05.05, 13:27 w takie upały zrób małe procje bo duża salatera rozpłynie się w mgnieniu oka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Galareta z szynką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:07 fajny przepisik! Odpowiedz Link Zgłoś