charpi 29.05.05, 13:07 czy ktoś dysponuje dobrym przepisem na lekki tort, który będzie można podać na przyjęciu w letnie popołudnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tosia Re: lekki tort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 14:05 Może ten: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=24397841 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: lekki tort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 18:06 pół litra jogurtu naturalnego Zott i opakowanie truskawek mrożonych (zazwyczaj opakowanie to 450 gram) truskawki zmiksuj z jogurtem naturalnym, dosyp cukru do smaku i dodaj do tego 2 galaretki rozpuszczone w takiej ilości wody jak na jedną galaretkę. To masy jogurtowo-truskawkowej dodaj lekko tężejącą już galaretkę i zmiksuj na jednolitą masę. To jesm mój sprawdzony przepis. Doskonale nadaje się do tortów.pozdrawiam Przepis zaczerpniety z tego forum!!. Biszkopt z ta masa robilam kilka razy , wychodzi rewelacyjny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agi Re: lekki tort IP: *.76.classcom.pl 08.06.05, 17:55 Sprawdził sie -wszytkim bardzo smakowało! Dziekuje! Zamiast truskawek dodałam malin. Odpowiedz Link Zgłoś
brzezink Re: lekki tort 29.05.05, 18:35 Śmietanowiec :) 3 łyżki żelatyny 1 szklanka przegotowanej wody 1 litr śmietany (może być 18%) 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy owoce (np. brzoskwinie ananas truskawki) 2 galaretki Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym Żelatyne zalać przegotowaną wodą a potem podgrzać do wrzenia (nie zagotować!!!) Przestudzoną żelatynę wlać do śmietany i zmiksować Przelać do tortownicy Odłożyc do lodówki do "zcięcia" Nałożyć warstwę owoców i zalać je galaretką Ponownie odłożyć do lodówki do "zcięcia" PYYYYYYYYYYYCHA !! gorąco polecam i życze smacznego :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: lekki tort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 21:48 ja wezmę się w weekend za śmietankowca :-) Odpowiedz Link Zgłoś