coco 14.08.02, 21:57 Niedawno byly przepisy na cantuccini. Ja szukam na te z miodem. Zna ktos? coco Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Linn Re: cantuccini - jeszcze raz IP: *.dialup.tiscali.it 22.08.02, 08:08 Oto skladniki: 400 gr. cukru, 3 gr. sody do pieczenia, 200 gr. cukru, 50 gr. miodu, 2 jajka + 1 bialko, 80 gr. calych migdalow / w skorkach /. Dalej tak samo, jak przy robieniu tych klasycznych z Vin Santo. Odpowiedz Link Zgłoś
coco Re: cantuccini - jeszcze raz 22.08.02, 09:35 Dziekuje Ci, Linn! Juz stracilam nadzieje, ze ktos mi pomoze. Wychodze z zalozenia, ze ta pierwsza pozycja w ingrediencjach (400 g) to maka. Pozdrowienia coco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: cantuccini - jeszcze raz IP: *.dialup.tiscali.it 22.08.02, 17:25 Oczywiscie, ze to maka. Tak jest, jak sie podglada skladniki w czasie pisania. Po dluzszym czasie sama zastanowilam sie, czy faktycznie takie "cantuccini" istnieja. Nie spotkalam sie z nimi, a tu sa. Ach, gdyby tak ktoras Wloszka uparla sie i chciala upiec np. makowiec. Moje wyrazy uznania. Odpowiedz Link Zgłoś