Dodaj do ulubionych

słoiczki gerberków

30.08.05, 11:42
czy słoiki po jeściu dla dzieci,takie po gerberach lub nutrcie nadaja sie do
przetworow?Chciałam zrobic w nich takie malutkie konfiturki.Robił ktos tak?
ZAWEKUJE SIE?
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re:To typowe jednorazówki.n/t 30.08.05, 11:46
    • Gość: mmena Re: słoiczki gerberków IP: *.crowley.pl 30.08.05, 14:14
      niestety, nie nadaja sie
      pokrywki odskakuja
    • very_martini Re: słoiczki gerberków 30.08.05, 14:29
      ja miałam zamiar, i jak już nagromadziłam te słoiki, to sie okazało, że się nie da:)

16%VOL
      22%VAT
      • Gość: rojew84 Re: słoiczki gerberków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 16:25
        to tak jak ja
        • cynamoon6 Re: słoiczki gerberków 30.08.05, 16:30
          Ale za to mozna w nich trzymac przyprawy ;-)
          Zwlaszcza w tych maciupkich bobovitach, takich pekatych.
          • Gość: women Re: słoiczki gerberków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 17:13
            no ja np.włozyłam sobie ziele angielskie.

A tak w ogole to nie mam dzieciakow i te słoiczki to po moich deserkach;)
            Tez je jecie?
            • orissa Re: słoiczki gerberków 30.08.05, 17:33
              Gość portalu: women napisał(a):

> A tak w ogole to nie mam dzieciakow i te słoiczki to po moich deserkach;)
              > Tez je jecie?

Ja czasami nie mogę się powstrzymać, uwielbiam deserki, kaszki mleczno-ryżowe i
              soczki dla maluszków :)
              Natomiast mój synek jak był malutki, to nigdy nie chciał nic ze słoiczków jeść.
              Jak ja zazdrościłam tym mamom, które mogły spokojnie wybrać się na długą
              wycieczkę z dzidzią nie obarczając się tobołkami z domowymi słoikami a zamiast
              tego mogły kupić w każdym napotkanym sklepie "gerberka" czy inną "bobovitę".
              • Gość: blik Re: słoiczki gerberków IP: *.marshall.k12.wi.us / *.marshall.k12.wi.us 30.08.05, 17:36
                Za czasów mojego dzieciństwa można było dzieci nakarmić co najwyżej octem lub
                skumbriami w tomacie.
                • orissa Re: słoiczki gerberków 30.08.05, 17:39
                  Gość portalu: blik napisał(a):

> Za czasów mojego dzieciństwa można było dzieci nakarmić co najwyżej octem lub
                  > skumbriami w tomacie.

Czasy mojego dzieciństwa też niby nie były najcudowniejsze pod tym względem,
                  ale pamiętam bobofruty i jarzynkę w puszkach (jakieś mięso z groszkiem), za
                  którymi moja Mama stała w gigantycznych kolejkach do sklepu, który istnieje do
                  dziś i nadal można kupić w nim jedzonko niemowlęce.:)
            • very_martini Re: słoiczki gerberków 30.08.05, 21:02
              Nooooooo... Zjadałam dzielnie. Dobre są, jeno trochę nieekonomicznie wyszło.
              Home made jabłuszko z jagódkami w sezonie leśnym kosztowałoby mnie zdecydowanie
              mniej niż to w słoiku, ale czego się nie robi dla kwaśnego dżemu z porzeczek...

16%VOL
              22%VAT

--
              takie tam... forum homeopatia
              • leli1 Re: słoiczki gerberków 31.08.05, 08:35
                ale w supermarketach sa desery jakiejs czeskiej firmy - malutkie słoiczki ale zakrętke mają jak dorosłe :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka