rojew84 30.08.05, 11:42 czy słoiki po jeściu dla dzieci,takie po gerberach lub nutrcie nadaja sie do przetworow?Chciałam zrobic w nich takie malutkie konfiturki.Robił ktos tak? ZAWEKUJE SIE? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mmena Re: słoiczki gerberków IP: *.crowley.pl 30.08.05, 14:14 niestety, nie nadaja sie pokrywki odskakuja Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: słoiczki gerberków 30.08.05, 14:29 ja miałam zamiar, i jak już nagromadziłam te słoiki, to sie okazało, że się nie da:) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rojew84 Re: słoiczki gerberków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 16:25 to tak jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: słoiczki gerberków 30.08.05, 16:30 Ale za to mozna w nich trzymac przyprawy ;-) Zwlaszcza w tych maciupkich bobovitach, takich pekatych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: women Re: słoiczki gerberków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 17:13 no ja np.włozyłam sobie ziele angielskie. A tak w ogole to nie mam dzieciakow i te słoiczki to po moich deserkach;) Tez je jecie? Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: słoiczki gerberków 30.08.05, 17:33 Gość portalu: women napisał(a): > A tak w ogole to nie mam dzieciakow i te słoiczki to po moich deserkach;) > Tez je jecie? Ja czasami nie mogę się powstrzymać, uwielbiam deserki, kaszki mleczno-ryżowe i soczki dla maluszków :) Natomiast mój synek jak był malutki, to nigdy nie chciał nic ze słoiczków jeść. Jak ja zazdrościłam tym mamom, które mogły spokojnie wybrać się na długą wycieczkę z dzidzią nie obarczając się tobołkami z domowymi słoikami a zamiast tego mogły kupić w każdym napotkanym sklepie "gerberka" czy inną "bobovitę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blik Re: słoiczki gerberków IP: *.marshall.k12.wi.us / *.marshall.k12.wi.us 30.08.05, 17:36 Za czasów mojego dzieciństwa można było dzieci nakarmić co najwyżej octem lub skumbriami w tomacie. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: słoiczki gerberków 30.08.05, 17:39 Gość portalu: blik napisał(a): > Za czasów mojego dzieciństwa można było dzieci nakarmić co najwyżej octem lub > skumbriami w tomacie. Czasy mojego dzieciństwa też niby nie były najcudowniejsze pod tym względem, ale pamiętam bobofruty i jarzynkę w puszkach (jakieś mięso z groszkiem), za którymi moja Mama stała w gigantycznych kolejkach do sklepu, który istnieje do dziś i nadal można kupić w nim jedzonko niemowlęce.:) Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: słoiczki gerberków 30.08.05, 21:02 Nooooooo... Zjadałam dzielnie. Dobre są, jeno trochę nieekonomicznie wyszło. Home made jabłuszko z jagódkami w sezonie leśnym kosztowałoby mnie zdecydowanie mniej niż to w słoiku, ale czego się nie robi dla kwaśnego dżemu z porzeczek... 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: słoiczki gerberków 31.08.05, 08:35 ale w supermarketach sa desery jakiejs czeskiej firmy - malutkie słoiczki ale zakrętke mają jak dorosłe :) Odpowiedz Link Zgłoś