Gość: kasdmo IP: *.crowley.pl 15.01.06, 15:54 Witam! Mam awokado, co mogłabym zrobić z tym owocem? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam, Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lonia Re: AWOKADO IP: 212.106.133.* 15.01.06, 16:02 Naprostszy sposób - obrać, wyjąć pestkę, rozgnieść widelcem, trochę posolić i mocno popieprzyć. Natychmiast użyć jako pastę. Pyszna. Odpowiedz Link Zgłoś
natka404 Re: AWOKADO 15.01.06, 16:02 Ja to sie poprostu bawie w wymyslanie, bo to fantastyczne warzywko do wszystkiego. Mozesz ugotowac jajko, czosnek posiekac, albo wycisnac, awokado jezeli bardzo miekkie, to go widelcem rozdrabniam, jezeli twardsze, to kroje bardzo drobno (bardzo twarde musi dojrzec), nastepnie mozesz dodac oliwy z oliwek, albo nic, posolic i koniecznie skropic cytryna, aby nie sciemnialo. Mozesz zrobic z tunczykiem i mozesz wymyslac i ekperymentowac. Awokado to lubi. Gość portalu: kasdmo napisał(a): > Witam! Mam awokado, co mogłabym zrobić z tym owocem? Z góry dziękuję za > wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam, Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
pawciatek Re: AWOKADO 15.01.06, 17:20 Wybierz miaższ,dodaj 4 łyżki cukru i sok z jednej cytryny,zmiksuj i zamroź. Nie ma lepszych lodów. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: AWOKADO 15.01.06, 17:41 duszone w smietanie piersi z kurczaka z avocado i pieczarkami. podane z ryzem:) Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: AWOKADO 15.01.06, 21:04 Ja robię najprościej: kroję na pół, wyjmuję pestkę, skrapiam sokiem z cytryny. W miejsce po pestce nakładam majonez lub przecier pomidorowy, dodatkowo dodaję soli i pieprzu. Następnie drążę łyżeczką nabierając nieco sosu i do buzi ;-) Możesz też sporządzić pyszny sos guacamole i zajadać z tacos, nachos lub grzankami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: AWOKADO 15.01.06, 21:41 Tylko nie rozdrabniaj tak na papkę... Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: AWOKADO 15.01.06, 23:57 Wpisz w wyszukiwarkę, bardzo dużo fascynujących propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś