Gość: ewka IP: 150.254.115.* 06.02.06, 16:30 czy aby galaretka stężała to muszę ją wstawić do lodówki? Potrzebuję galaretki, ale nie może być ona zimna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Xena Re: galaretka IP: *.access.telenet.be 06.02.06, 16:34 Wystaw za okno . Goracych rzeczy nie wstawia sie do lodowki . Pilnuj zeby nie stezala a w razie czego pogrzej ja . Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: galaretka 06.02.06, 17:04 Kiedyś taka reklama była.. Facet sernik na zimno chciał upiec. Ładnie mu się wtedy z piekarnika fajczyło;) Tak tylko mówię, bo mięsię przypomniało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilala Re: galaretka IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.02.06, 18:04 Tylko czasem nie daj się nabrać na te żarty! Galaretka może tężeć w temperaturze pokojowej, niekoniecznie w lodówce, dzięki czemu nie bdzie BARDZO zimna. Ale nie wystawiaj jej za okno! W żadnym wypadku! Od mrozu galaretka zamarznie, a po wniesieniu do mieszkania zrobi się z niej woda, która już nigdy nie zmieni się w galaretkę. Oczywiście również absolutnie nie grzej galaretki w mikrofalówce ani w żaden inny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: galaretka IP: 150.254.115.* 06.02.06, 18:10 Bilala, dzięki za odpowiedź o to mi właśnie chodziło. Oczywiście, że nie dałam się nabrać na powyższe żarty i dziwie się, że czasami ludzie nie potrafi a normalnie odpowiedzieć na zadane pytanie. Mi zależy właśnie na tym by nie była zimna, gdyż mam bardzo wrażliwe gardło i każdy zimny posiłek kończy się zapaleniem gardła. Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: galaretka 06.02.06, 18:24 Ewko, no czasami ludzie nie potrafią się oprzeć, żeby mniej formatowo odpowiadać na pytania;) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: To nie zarty ! IP: *.access.telenet.be 06.02.06, 18:29 Nie zartowalam tylko nie wzielam pod uwage polskich mrozow . Sama zawsze wystawiam galaretke na balkon . Nie raz stezala mi za szybko i podgrzewalam ( nie ogrzewalam bo zjadlam literke d ) Jak nie wierzycie to sprobujcie galaretka bedzie zawsze tezec na nowo . Nawet jest dobrze sprawdzac w ten sposob czy wychodzi odpowiednia gestosc po stezeniu . Odpowiedz Link Zgłoś