IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 21:54
Czy gdzieś w supermarketach można go dostać, szukałam i nie znalazłam. Czy
jest drogi? Chcę go używać "na kręgosłup"....
Anka
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Imbir IP: *.chello.pl 30.11.02, 22:01
      ja używam na czubek łyzeczki... ale spróbuj spytać w sklepach ze zdrowa
      zywnoscią, tych ambitniejszych.
    • Gość: JK Re: Imbir IP: *.acn.pl 30.11.02, 22:02
      Jest w Galerii Mokotow i w supermarkecie, i w sklepiku-knajpce azjatyckiej, w
      Geancie na Ursynowie, w Hicie na Kabatach i w innych tez. Moze nie wiesz jak
      wyglada i dlatego nie widzisz.
    • Gość: JK Re: Imbir IP: *.acn.pl 30.11.02, 22:05
      To jeszcze raz ja. A chcesz w ogole "zywy" czy suszony ? Ten "zywy" kosztuje
      ok. 2-3 zl za taki sredni (typowy w sklepie) kawalek (przewaznie jest na wage).
    • Gość: goha Re: Imbir IP: *.mtnet.com.pl 30.11.02, 23:47
      w jaki sposob imbir dziala na kregoslup???
      • Gość: ap77 Re: Imbir IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.12.02, 14:40
        Imbir jest po prostu zdrowy! Oczywiście w odpoiednich ilościach. Teraz jest
        modny taki lek Zinaxin, który ponoć stawia na nogi chorych z problemami
        kostnymi i chrząstkowymi. Koszuje jedno op.60ZŁ. A to jest po prostu wyciąg czy
        proszek z imbiru właśnie. Stad moje pytanie. Ja wiem, ze jest korzeń, ale
        chciałabym juz tako sproszkowny, a takich właśnie nie mogę znaleźć. Z takich
        firm jak Kamis itp. to chyba nie ma?
        Anka
        • kwik Re: Imbir 04.12.02, 14:47
          imbir mielony jest dostepny w wiekszosci sklepow spozywczych; kamis takze
          posiada go w swojej ofercie.
          duzych oczu w sklepie :)
          zyczy kwik
        • Gość: gogo Re: Imbir IP: *.mtnet.com.pl 04.12.02, 20:09
          nie wiem czy kamis ma, ale ja
          ostatnio kupilam w tesco/i lezy bo nie wiem co z nim robic/, widzialam tez na
          100 z Rowity,
          powodzenia.
        • Gość: Senin Re: Imbir IP: *.prem.tmns.net.au 04.12.02, 21:47
          Gość portalu: ap77 napisał(a):

> Imbir jest po prostu zdrowy! Oczywiście w odpoiednich ilościach. Teraz jest
          > modny taki lek Zinaxin, który ponoć stawia na nogi chorych z problemami
          > kostnymi i chrząstkowymi. Koszuje jedno op.60ZŁ. A to jest po prostu wyciąg
          czy
          >
          > proszek z imbiru właśnie. Stad moje pytanie. Ja wiem, ze jest korzeń, ale
          > chciałabym juz tako sproszkowny, a takich właśnie nie mogę znaleźć. Z takich
          > firm jak Kamis itp. to chyba nie ma?
          > Anka

Imbir w proszku nie bedzie posiadal tych samych wartosci, co swiezy, chyba
          zdajesz sobie z tego sprawe??
          Imbir(swiezy, sok z imbiru) jest stosowany dosc powszechnie w medycynie
          chinskiej i japonskiej. Np. przy dolegliwosciach nerek. Jednak zawsze w formie
          swiezej. Jesli chcesz miec wiec z niego prawdziwy pozytek, uzywaj go wtakiej
          wlasnie formie.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka