Gość: gosc IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 03.04.06, 08:05 jaka smietane uzyc do zupy aby sie nie zwazyla? tesciowa radzi ze slodka? jakich wy uzywacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosia403 Re: smietana do zupy 03.04.06, 08:14 Szczerze mówiąc zawsze używam różnych śmietan-a najczęściej 18.Do zagęszczenia np.zupy daję mąkę i śmietanę.Do mąki wlewam troche wody-rozbełtam to tyrliczkiem,potem parę łyżek smietany-znowu tyrliczek idzie w ruch..do tego troszkę zupki i wszystko dobrze rozmieszam i wlewam do gotujacej zupki.Jeszcze nigdy smietana nie zwarzyła mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
ewma Re: smietana do zupy 03.04.06, 09:31 Ja używam każdej tylko wcześniej troche ją posolić trzeba i wtedy się nie zwarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: smietana do zupy 03.04.06, 09:49 :--))) no w sumie tez można posolić-ja nie solę i jest dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slaba kucharka Re: smietana do zupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 11:37 Ja dodaję do zup smietanę znanej firmy, która ma również margarynę zwykłą i jogurtową do smarowania i do smażenia, a śmietanę ma do ubijania i do gotowania.Nie bardzo chcę podawać jej nazwę z wiadomych względów.Śmietana jest rewelacyjna i nie potrzeba jej zaprawiać mąką.Mozna ją wlewać bezpośrednio na gorącą zupę, można też na wrzącą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re:To nie jest śmietana tylko IP: 62.116.40.* 03.04.06, 11:46 wyrób śmietanopodobny. Poczytaj skład na etykietach TEJ firmy to się zdziwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re:To nie jest śmietana tylko 03.04.06, 11:52 A ja po prostu najpierw wlewam trochę gorącej zupy (lub sosu) DO ŚMIETANY, a nie na odwrót. Po rozmieszaniu wlewam to do pozostałej w garnku i mieszam. Nigdy się nie warzy, a używam kwaśnej śmietany 18% lub 22%. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re:To nie jest śmietana tylko 03.04.06, 12:37 Masz rację..też tak można,jeżeli nie chce się używać mąki.Nie pojmuję, dlaczego twierdzą,że musi być słodka śmietana-przecież jest niedobra do zaprawiania i prędzej taka się zwarzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re:To nie jest śmietana tylko 03.04.06, 22:59 Ja też zawsze w ten sposób dodaję śmietanę - najpierw gorącą zupę do śmietany, a po wymieszaniu wszystko do zupy. Nigdy mi się nie zważyło. Geniusz tkwi w prostocie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ag.gu Re: smietana do zupy 03.04.06, 12:49 Piątnica "Śmietana do zupy".Dodaję trochę gorącej zupy do śmietany,mocno mieszam i wlewam do gara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terazja Re: smietana do zupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 19:27 Oczywiście, że słodka jest gwarantowana. Te wszystkie sposoby się owszem sprawdzają i owszem nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiula81 serek topiony smietankowy 03.04.06, 22:20 wrzucasz do zupy i sie rozpuszcza. Poprawia smak zupy i nigdy sie nie zwazy. Odpowiedz Link Zgłoś
amikeo Re: ograniczam tłuszcz, więc zabielam chudym 03.04.06, 23:06 Też mam figurę Adonisa. Używam smietany 18% rolmlecz, nigdy sie nie waży. Czasem jak uda mi się kupic uzywam smietany 30% z Garwolina, zupka jest aksamitna. Nigdy nie daje mąki, bo to ona w tej zupie tuczy najbardziej i czuję te mąkę w zupie (u Tesciowej). Odpowiedz Link Zgłoś
zywiolak Re: wszystko OK, gorzej jak się zwarzy! :)))) 05.04.06, 15:02 A ja robie dokladnie tak ja piszecie czyli wlewam zupe do smietany (z dodatkiem maki), beltam i wlewam do zupy ale i tak mi plywaja w zupie farfocle. Nie wiem moze to ta smietana z Carrefoura?? Chyba bede sie musial przezucic na inna ;/. Odpowiedz Link Zgłoś