Dodaj do ulubionych

smietana do zupy

IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 03.04.06, 08:05
jaka smietane uzyc do zupy aby sie nie zwazyla? tesciowa radzi ze slodka?
jakich wy uzywacie?
Obserwuj wątek
    • malgosia403 Re: smietana do zupy 03.04.06, 08:14
      Szczerze mówiąc zawsze używam różnych śmietan-a najczęściej 18.Do zagęszczenia
      np.zupy daję mąkę i śmietanę.Do mąki wlewam troche wody-rozbełtam to
      tyrliczkiem,potem parę łyżek smietany-znowu tyrliczek idzie w ruch..do tego
      troszkę zupki i wszystko dobrze rozmieszam i wlewam do gotujacej zupki.Jeszcze
      nigdy smietana nie zwarzyła mi się.
      • ewma Re: smietana do zupy 03.04.06, 09:31
        Ja używam każdej tylko wcześniej troche ją posolić trzeba i wtedy się nie
        zwarzy.
        • malgosia403 Re: smietana do zupy 03.04.06, 09:49
          :--))) no w sumie tez można posolić-ja nie solę i jest dobrze...
    • Gość: slaba kucharka Re: smietana do zupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 11:37
      Ja dodaję do zup smietanę znanej firmy, która ma również margarynę zwykłą i
      jogurtową do smarowania i do smażenia, a śmietanę ma do ubijania i do
      gotowania.Nie bardzo chcę podawać jej nazwę z wiadomych względów.Śmietana jest
      rewelacyjna i nie potrzeba jej zaprawiać mąką.Mozna ją wlewać bezpośrednio na
      gorącą zupę, można też na wrzącą.
      • Gość: haha Re:To nie jest śmietana tylko IP: 62.116.40.* 03.04.06, 11:46
        wyrób śmietanopodobny. Poczytaj skład na etykietach TEJ firmy to się zdziwisz.
        • horpyna4 Re:To nie jest śmietana tylko 03.04.06, 11:52
          A ja po prostu najpierw wlewam trochę gorącej zupy (lub sosu) DO ŚMIETANY, a nie
          na odwrót. Po rozmieszaniu wlewam to do pozostałej w garnku i mieszam. Nigdy się
          nie warzy, a używam kwaśnej śmietany 18% lub 22%.
          • malgosia403 Re:To nie jest śmietana tylko 03.04.06, 12:37
            Masz rację..też tak można,jeżeli nie chce się używać mąki.Nie pojmuję, dlaczego
            twierdzą,że musi być słodka śmietana-przecież jest niedobra do zaprawiania i
            prędzej taka się zwarzy..
            • dorianne.gray Re:To nie jest śmietana tylko 03.04.06, 22:59
              Ja też zawsze w ten sposób dodaję śmietanę - najpierw gorącą zupę do śmietany,
              a po wymieszaniu wszystko do zupy. Nigdy mi się nie zważyło. Geniusz tkwi w
              prostocie :)
    • ag.gu Re: smietana do zupy 03.04.06, 12:49
      Piątnica "Śmietana do zupy".Dodaję trochę gorącej zupy do śmietany,mocno
      mieszam i wlewam do gara.
    • Gość: terazja Re: smietana do zupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 19:27
      Oczywiście, że słodka jest gwarantowana. Te wszystkie sposoby się owszem
      sprawdzają i owszem nie zawsze.
      • gosiula81 serek topiony smietankowy 03.04.06, 22:20
        wrzucasz do zupy i sie rozpuszcza. Poprawia smak zupy i nigdy sie nie zwazy.
    • amikeo Re: ograniczam tłuszcz, więc zabielam chudym 03.04.06, 23:06
      Też mam figurę Adonisa. Używam smietany 18% rolmlecz, nigdy sie nie waży.
      Czasem jak uda mi się kupic uzywam smietany 30% z Garwolina, zupka jest
      aksamitna. Nigdy nie daje mąki, bo to ona w tej zupie tuczy najbardziej i czuję
      te mąkę w zupie (u Tesciowej).
    • zywiolak Re: wszystko OK, gorzej jak się zwarzy! :)))) 05.04.06, 15:02
      A ja robie dokladnie tak ja piszecie czyli wlewam zupe do smietany (z dodatkiem maki), beltam i wlewam do zupy ale i tak mi plywaja w zupie farfocle. Nie wiem moze to ta smietana z Carrefoura?? Chyba bede sie musial przezucic na inna ;/.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka