Dodaj do ulubionych

A ja zrobię taką sałatkę na wielkanoc...

IP: 212.160.234.* 10.04.06, 15:23
Pieczarki np 30 dag ,3jaja na twardo ,puszka kukurydzy ,szczypiorek,trochę
majonezu pieprz sol.Pokroić jaja ,usmażyć pokrojone pieczarki i wszystko
wymieszać z majonezem .A Wy jaką macie w planie zrobic sałatkę?
Obserwuj wątek
    • mindsailor Re: A ja zrobię taką sałatkę na wielkanoc... 10.04.06, 15:29
      a ja taką:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=40062752
      :))
    • Gość: viillemo Re: A ja zrobię taką sałatkę na wielkanoc... IP: *.4web.pl 10.04.06, 15:33
      Moi teściowie mają zamiar zrobic taką
      tylko pewnie bez kukurydzy.
      Do tego bigos!! i zimne nogi!!
      i piersi kurczaka. Nie wiem... może jestem nie z tego świata,
      ale takie menu nie bardzo pasuje mi do świąt wielkanocnych.
      • Gość: elin Re: A ja zrobię taką sałatkę na wielkanoc... IP: *.chello.pl 10.04.06, 16:42
        Kukurydzy w salatkach nie lubie, pieczarki wole na surowo, to moze zrobie tak:
        pieczarki (male i bardzo swieze) obiore ze skorki i pokroje w plasterki, dam
        siekanej pietruszki zielonej, moze rukole tez, albo rzezuche. I vinaigrette z
        czosnkiem i cytryną.
        • Gość: Dorna Re: A ja zrobię taką sałatkę na wielkanoc... IP: *.pl / *.enterpol.pl 10.04.06, 17:26
          Oczywiście,że jarzynową!
          A jak komuś nie pasuje galareta i bigosik na święta,niech teściów ugości sam.
          U mnie będzie klasyczna jarzynowa(z groszkiem nie kukurydzą),jajka w
          majonezie,jajka faszerowane,barszczyk różowy(z białym serem ,jajkiem i
          kiełbasą),kiełbasa biała,chrzan,ć2wikła,sernik i dużo jeszcze "przeżytków".
          Na pewno nie będzie sałatki z krabów i pieczonego indyka.
          Nie cierpię też Walentynek.
          • Gość: anq barszczyk różowy IP: *.aster.pl 12.04.06, 20:17
            A czy moglabym prosic o przepis na ten barszczyk? Gdzies go widzialam, ale cos
            nie moge znalezc. A brzmi pysznie..
    • kobieta_na_pasach krewetki, rzodkiewki i szczypior 11.04.06, 12:48
      moze dodam tez gotowane jajka.
    • Gość: kika Re: zrobię taką sałatkę na wielkanoc i polecam ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 13:54
      Podam Wam przepis na niestandardową sałatke, którą robi się szybko i nie tylko
      na świeta.
      Potrzeba 5 składików:
      - 1 puszka kukurydzy w kolbach
      - 1 puszka czerwonej fasoli
      - 1 puszka kiełków soji
      - 1 puszka pędów bambusa
      - 1 puszka brzoskwiń
      Wszystko odsączamy i kroimy w kosteczke brzoskwinie i kolby kukurydzy w talarki
      Solimy i pieprzymy dodajemy dwie szczypty ostrej papryki i majonez, wszystko
      nalezy wymieszać.
      Robi się szybciutko i dużo wychodzi.
      życzę smacznego :))))
      • Gość: Dorna Re: zrobię taką sałatkę na wielkanoc i polecam .. IP: *.pl / *.enterpol.pl 12.04.06, 12:21
        Nie robię dużo żarcia na święta gdyż nie zamierzam tego potem przez tydzień
        zjadać.A będzie tylko jedno ciasto dlatego,że nie lubimy się obżerać i po
        świętach nie mieścić w ciuchy.
        Skromne śniadanko,obiad i potem dłuuugi spacer z psem.A jak ktoś uważa,że święta
        to spędzić cały dzień za stołem - to jego sprawa.
        Po świętach też trzeba żyć.
        • lustroo Re: zrobię taką sałatkę na wielkanoc i polecam .. 12.04.06, 13:14
          ło matko, Kobiety :) po co się sprzeczać. Każdy woli co innego.
          Jeden się napchac i leżec przed TV, drugi się napchać, odpocząć i na spacer, a
          trzeci najeść się skromnie i przed TV, a czwarty najeść sie skromnie i na
          spacer ;) :) Ogólnie rzecz biorąc, jeden lubi ogórki, a drugi ogrodnika córki :)
          U mnie bedzie jarzynowa sałatka, ale bez groszku i kukurydzy , za to będzie
          posiekane jabłko i grzybki z octu :) Co komu pasi :) Smacznego :)
          • Gość: gość Re: zrobię taką sałatkę na wielkanoc i polecam .. IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 12.04.06, 13:22
            a może jakieś przepisy na delikat nesałatki znacie? Takie mało kaloryczne a
            pasujace do wędlin czy same.Tak by majonez był małym dodatkiem a nie głóenym
            składnikiem albo bez majonezu
            • Gość: mała Re: zrobię taką sałatkę na wielkanoc i polecam .. IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.06, 16:50
              Polecam następującą sałatkę:
              -puszka brzoskwiń,
              -starty żółty ser,
              -parę ząbków czosnku (w zależności jak kto lubi),
              -jogurt naturalny (dla tych na diecie) ew. jogurt + majonez (Pół na pół) ew.
              majonez (dla tych co nie muszą dbać o linię)
              Wszystkie składniki połączyć (ser dodajemy tak na oko) sałatka jest pyszna i
              bardzo dobrze się komponuje z dobrym mięskiem albo wędlinką.
    • Gość: maja Re: A ja zrobię taką sałatkę na wielkanoc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:08
    • Gość: maja Re: A ja zrobię taką sałatkę na wielkanoc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:11
      0,5 kg winigron białych - pociętych na pół
      1 pierś z kurczaka - ugotowana - pokroić w kostkę
      3 cebule czerwone średnie pokrojone w drobniutką kosteczkę
      1 puszka kiełków sojowych
      majonez,pieprz, sól, szczypta cukru
      PYCHA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka