nisar 26.05.06, 21:43 żeby były równo wilgotne, nie suche i nie "chlapiące"? Normalnie łyżką mam obawy że w jednym miejscu nie poleję w ogóle a w innym rozmoczę go na paćkę. Jakie macie sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Jak nasączyć krążki biszkoptu 26.05.06, 21:58 Kilka pędzli płaskich. Jeden do oleju, drugi do wody i pochodnych, trzeci do lukru a czwarty jak się coś zdarzy...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vetches Re: Jak nasączyć krążki biszkoptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:14 Ja biorę taką końcówkę od rozpylacza do kwiatów, zanurzam ją w naczyniu z roztworem do nasącznia (zwykle woda+cukier+cytryna+zapach rumowy) i psikam równo po biszkopcie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_s1 Re: Jak nasączyć krążki biszkoptu 26.05.06, 22:14 gratuluję udało się pokroić! To i nasączyć się uda, odwagi! Ja też używam do tego łyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Re: Jak nasączyć krążki biszkoptu 26.05.06, 23:16 fajny sposób podała kiedyś Brynia, zrobić w zakrętce od plastikowej butelki np. po wodzie dziurki, poncz wlać do butelki, zakręcić i podlewać biszkopt jak konewką. Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: Jak nasączyć krążki biszkoptu 27.05.06, 08:27 Dzięki, tak myślałam żeby te krążki pokropić jak kropidłem. Dorotka, jeszcze nie pokroiłam, ale dzięki za wiarę. Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Dorotka!!! Pokroiłam!!! 27.05.06, 08:55 równiutko. Niech żyje nitka dentystyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Dorotka!!! Pokroiłam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 10:28 O matko, uwierzyłaś w to? Zwykła nitka w zupełnosci wystarcza:))) a do polewania nadają się też butelki po wodzie z zamknięciem "sport". I chyba jakieś soczki z takim "dzióbkiem" dla dzieci robią. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_s1 Re: Dorotka!!! Pokroiłam!!! 27.05.06, 18:37 wierze rowniez ze tort byl pyszny bo o tej porze to chyba go juz nie ma. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jak nasączyć krążki biszkoptu 27.05.06, 10:51 Z doswiadczenia wiem, ze jesli wydaje sie juz nasaczony, trzeba go nasaczyc jeszcze troche. Taki z niego klamczuszek. Udaje tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
kobbieta Re: Jak nasączyć krążki biszkoptu 27.05.06, 11:54 no ale jak zrobic dziurki w zakretce? Przeciez to twarde. A moze dac kawalek z plastykowej torebki i zrobic w niej dziurki? Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Jak nasączyć krążki biszkoptu 27.05.06, 12:10 Mozna! Mozna wlac poncz do sloika i zakrecic go podziurkowana gwozdziem pokrywka - takie solniczki w pereelu byly. Kropic, potrzasajac energicznie. Mozna zabrac dziecku zabawkowa konewke i nia pokropic - a jesli torcik duzy, to i konewka dorosla. Mozna zassac poncz do pomki od roweru i rozpylac z tejze mgielke nad tortem. Mozna spryskiwac jak spryskuje sie ziemniaki po kujawsku - do ust i... Mozna ponczu wlac do zelazka i nastawic na najwyzszy wyrzut pary - biszkopt przy okazji ladnie sie wyprasuje. Mozna w poblizu tortu ustawic swiezo namoczonego w ponczu psa z dluga sierscia - jak sie bedzie otrzepywal, to pokryje biszkopt rowna warstwa plynu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_s1 Re: Jak nasączyć krążki biszkoptu 27.05.06, 18:34 mozna nabrac pelne usta ponczu i zrobic pffffff, chyba z poncz jest pyszny wtedy moze sie to nie udac. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: Jak nasączyć krążki biszkoptu 27.05.06, 19:59 Kupiłam do tego celu mały spryskiwacz. Odpowiedz Link Zgłoś