pij.mleko 19.08.06, 23:12 do czego go uzywacie, co o nim sadzicie i czy z powodzeniem zastepuje zelatyne?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elfia4 Re: Agar!!! 19.08.06, 23:47 To ja mam inne nieco pytanie: czy i za ile można go kupić? I gdzie? Chętnie bym nim zastępowała żelatynę, ale nie spotkałam nigdy w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Agar!!! IP: *.widzew.net / *.widzew.net 20.08.06, 11:02 otóż to, też nie spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
chmurki_i_humorki Re: Agar!!! 20.08.06, 11:02 elfia4, agar można kupić w sklepach ze zdrową żywnością, bywa w necie, choćby tu: www.mniammniam.pl/sklep/index.php?act=det&kat1=&kat2=&srt=&id=1040 pij.mleko, używam do owocowych galaretek, ale nie udało mi się nigdy uzyskać gładkiej konsystencji, takiej jak galaretka z żelatyny, zawsze wyczuwalne są grudki. Może popełniam jakiś błąd w przygotowaniu, więc i ja chętnie wysłucham porad :) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Agar!!! 20.08.06, 14:43 po raz pierwszy spotkalam ise w literaturze medycznej, jako podkladzie do rozrostu bakterii :) kulinarnie natomiast, jeszcze przed wyjazdem z Polski, widywalam jako skladnik galaretek owocowych galaretek w torebkach nie kupuje wcale od kilku lat w powodu uczulenia dziecka na sztuczne barwniki , robie ten rodzaj deseru na bazie owocow i zelatyny przyjze sie przy nastepnej wizycie w sklepie, cyz posiadaja tez agar i porownam wlasciwosci Odpowiedz Link Zgłoś