Gość: midi29 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 09:33 Poszukuję przepisu na ciasto Izaura ( serniko- murzynek). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Ciasto Izaura? 13.09.06, 11:52 Gdybys poszukiwala, to bys znalazla. Wrzuc w google'a. Jesli dobrze pamietam, jest na stronie www.kulinaria.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mela777 Re: Ciasto Izaura? 13.09.06, 13:27 A ja po prostu robię z przepisu sernik i z osobnego przepisu robie murzynek.Wlewam ciasto murzynkowe na dno póżniej sernikowe i wychodzi super ciasto.Palce lizać!!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonka16 Re: Ciasto Izaura? 13.09.06, 15:14 A ja robie w sernikowe łaty tochyba jest Izaura. Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepanna Proszę: 13.09.06, 22:33 Ciasto: 4 jajka 1,5 szkl cukru 1,5 szkl mąki 3 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia kostka margaryny opak cukru waniliowego 5 łyżek wody -margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy rozpuścić i gotować 5 min. (od rozpuszczenia i zagotowania skłaników), -po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę, -dodać mąkę, proszek do pieczenia, wymieszać -ubic pianę z białek, wymieszać z masą, -wylać do natłuszczonej formy wyłożonej pergaminem Masa serowa: 50–70 dkg białego sera 0,5 kostki masła 1 szkl cukru 4 jajka ser zemleć, wymieszać z innymi składnikami, masę wyłożyć na wierzch surowego ciasta Piec do suchego patyczka w temp. 190-200C, po upieczeniu można polać polewą czekoladową, ew. posypać wiórkami kokosowymi Wg mnie ta ilość sera, to za dużo, wolę, jak jest mniej. Jak mi się nie chce za duzo robic, to używam sera mielonego, choć jest trochę za rzadki ;) Odpowiedz Link Zgłoś