Gość: rybka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 14:04 Czy do ryby po grecku można dodać pokrojoną w paski paprykę? I czy przed smażeniem ryby trzeba ja rozmrozić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f mozesz, czemu nie, tylko albo upiecz 21.03.07, 14:10 papryke wczesniej, albo przesmaz i poddus te paski...zeby nie chrupaly świeżo w zestawie... Akurat do "ryby po grecku" :-)) mozesz nie rozmrazac, bo nic sie nie stanie jak sie rozpadnie troche. Odpowiedz Link Zgłoś
sathi1983 Re: ryba po grecku 21.03.07, 16:34 Ja nie rozmrażam. Papryki też nie daję, bo trzymam się zawsze przepisu, no ale możesz go urozmaicić i dodać, tylko wtedy to już nie będzie po grecku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: ryba po grecku 21.03.07, 18:55 sathi1983 napisała: > tylko wtedy to już nie będzie po grecku ;) Nawet jakbyś dodała Greka to ona będzie po polsku a nie po grecku.//rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: ryba po grecku IP: *.aster.pl 21.03.07, 18:47 Ja rybę po grecku wrzucam na wrzątek z włoszczyzną i przyprawami.Potem duszę cebulę i marchew startą na tarce o dużych otworach.Dodaję koncentrat pomidorowy do tych warzyw i przekładam ugotowaną rybą.Jest fajnie, bo nie ma za dużo tłuszczu i się nie odbija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x też biorę rybę z wody, ale do sosu dodaję IP: *.olsztyn.mm.pl 21.03.07, 20:15 trochę oleju, żeby wydobyć odżywcze wartości z warzyw. Pyszne, lekkostrawne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś