pszczola99 25.03.07, 23:23 Może wstawić do wstępu zapis o prawach autorskich do przepisów?? W celu uniknięcia takich sytuacji jak ta ze złodziejką-Charmonią. Skopiowała chyba każdy przepis z tego forum :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psychogirl Re: Psycho, albo moderacja 25.03.07, 23:47 I co ten zapis spowoduje? Myslisz że taka durna pała typu charmonia zakuma cokolwiek i nie ukradnie? Ale wpisać można. Ma ktoś pomysł jak to sformułować zgrabnie? Aha - i żeby dotyczyło i treści forum i zdjęć na blogu. Odpowiedz Link Zgłoś
lena05 Re: Psycho, albo moderacja 26.03.07, 00:41 Moze w stylu "wszelkie prawa do przepisow zamieszczonych na tym forum,oraz do zamieszczanych tu zdjec,maja jedynie autorzy powyzszych" Nie umiem pisac skladnie,ale co w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
follow_me Re: Psycho, albo moderacja 25.03.07, 23:57 gdzie i dokąd skopiowała???????? bo maila o ajonezie dostałam i wywaliłam ale za kradzież mojego sosu pomidorowego gotowa jestem ukatrupić.... Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Wiecie co 26.03.07, 00:46 wlasnei sobie uzmyslowilam, ze ja tu tez plagiaty popelniam. Bo jak przeklepuje przepis, ktory siedzi u mnie w kapowniku, ale spisalam kiedys kiedys z np. Kuchni, to teraz mnie Agor amoze postawic do pionu za kradziez praw autorskich:P Albo Prószynski :) A powaznie, to jak podaje przeis, ktory znam np. z jakiegos wydawnictwa albo portalu, to zwykle albo linkuje albo podaje zrodlo. I uwazam, ze takie postepowanie nalezaloby przyjac jako zasade. Bo nie sztuka przekopiowac przepis, zawsze sie ktos moze przyczepic, ze jego :) Jesli przepis jest w rodzinnych archiwach, ok, jesli zaczerpniety skadkolwiek, o ile tylko znamy i pamietamy zrodlo, podawajmy je :) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola99 Re: Psycho, albo moderacja 26.03.07, 01:20 No właśnie o coś takiego mi chodziło :)) Odpowiedz Link Zgłoś
biala27 A moze zrobimy forum ukryte (i blog tez)? 26.03.07, 10:10 po wstępnej analizie problemu jestem ZA Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: A moze zrobimy forum ukryte (i blog tez)? 26.03.07, 11:37 ZA ZA ZA ZA!! Odpowiedz Link Zgłoś