Gość: Klara IP: *.adsl.alicedsl.de 31.03.07, 15:39 Moze ktos wie dlaczego moj sok z sokowirowki jest gorzki? Najpierw wrzucalam cala, pozniej obierana i dalej byl sok gorzki. Od czego to zalezy, od marchewki czy co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
syriana Re: Gorzki sok z marchewki 31.03.07, 18:02 zawsze chyba ma taki posmak ale pewnie też zależy od marchewki dosyp kwasku cytrynowego, pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyrafa46 Re: Gorzki sok z marchewki IP: *.chello.pl 31.03.07, 19:33 > zawsze chyba ma taki posmak > ale pewnie też zależy od marchewki > > dosyp kwasku cytrynowego, pomaga ... albo jeszcze coś innego... Jest przecież tyle ulepszaczy i polepszaczy... Ja to bym TĄ marchewką zasiliła kosz ze śmieciami i poszukała lepszej. W każdym markecie można (tanio) kupić sok z marchewki. I czego tam nie ma!!!!! (oprócz soku w soku). To już cukru w cukrze jest więcej niż tam soku w soku. Komu by się chciało bawic w samodzielne wyciskanie ZDROWEGO soku by go potem własnoręcznie "dochemiać"? Piszę co myślę. Może i głupio. A MOżE NIE ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: Gorzki sok z marchewki 31.03.07, 19:58 wiesz, może moja wiedza z zakresu kulinariów jest skromna, ale chyba błędnie zaliczasz kwasek cytrynowy (obecny chyba w każdym domu) do tzw. ulepszaczy reszta Twojej odpowiedzi Żyrafo, jest idiotyczna i tak, myślisz głupio Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_43 Re: Gorzki sok z marchewki 31.03.07, 21:46 To już taka " niemarchewkowa " pora roku ! Spróbuj , zanim kupisz większą ilośc - trafia się i słodka - nie kieruj się wyłącznie wspaniałym wyglądem - często ta niepozorna jest lepsza . Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: Gorzki sok z marchewki 31.03.07, 22:08 Po prostu gorzka (cierpka) marchewka. Ja dziś robiłam i sok był bardzo słodki, kupowałam taką jasną marchew z zaokrąglonym końcem :o) I dodałam słodkich jabłek. A zamiast kwasku cytrynowego można wcisnąc nieco soku z cytryny. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: O tej porze roku tylko mieszanki soków. 31.03.07, 22:36 Już czas za chwilę na nowalijki.))) Odpowiedz Link Zgłoś
ameba1 Re: Gorzki sok z marchewki 01.04.07, 09:19 ja teraz wybieram młodą, jasną marchewkę na sok - i faktycznie jest słodziutki jak miodzio. Czasem dodaję jabłko albo pomarańczę i też jest dobry. Oststnio zostało mi parę tych ciemnych <starych> marchewek i faktycznie sok był gorzki. Tak więc pewnie to wina marchewki :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniela Re: Gorzki sok z marchewki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 14:10 Witam ja obieram marchew nożykiem szczelinowym oraz ważne jest aby końówki marchwii obciąc . żeby niebyło zielonej końćówki od tej strony gdzie wyrasta nać marchwii to zielone to solanina i robi gorzki smak ,ja zawsze do 1kg. marchwii dodaje dwa jabłka to zdecydowanie poprawia smak.pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś