Gość: kaska IP: *.tele2.pl 29.05.03, 20:04 ...tak sie wlasnie zastanawiam, bo mysle, ze NIC;-) Ale moze pasje jakas piers z kuczaka (ja rozbijam i smaze krotko z czosnkiem) albo...no wlasnie, co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: mlode ziemniaki, mloda marchewka, co by do te 29.05.03, 20:06 koperek na ziemniaczki i jako sadzone Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: mlode ziemniaki, mloda marchewka, co by do te 29.05.03, 20:07 Klopsiki z mielonej piersi kurczaka. Boszszsz.... aż mi ślinka pociekła jak sobie ten zestaw wyobraziłam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska do Hani IP: *.tele2.pl 29.05.03, 20:11 hania_76 napisała: > Klopsiki z mielonej piersi kurczaka. > > Boszszsz.... aż mi ślinka pociekła jak sobie ten zestaw wyobraziłam!!! No to daj mi przepis na te klopsiki;_))) Faktycznie, pasuja;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: do Kasi przepis 29.05.03, 20:25 Gość portalu: kaska napisał(a): >> No to daj mi przepis na te klopsiki;_))) Faktycznie, pasuja;-) Dawno ich nie robiłam, ale mam nadzieję, że jeszcze pamiętam ;-) Pierś z kurczaka trzeba zmielić razem z rozmoczoną bułką. Zmieszać z jajkiem, dodać trochę soli, pieprzu i posiekanej natki pietruszki. Uformować klopsiki i dusić pod przykryciem w bulionie z warzyw (jeśli nie masz, to ostatecznie może być mocno rozwodniona kostka rosołowa). Po 15 minutach dolać trochę śmietanki. Można doprawić odrobiną chrzanu, albo dodać tylko posiekanego koperku. Trzeba bardzo uważać, żeby się nie przypaliły. Smacznego i powodzenia! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: do Kasi przepis IP: *.tele2.pl 29.05.03, 20:36 hania_76 napisała: > Pierś z kurczaka trzeba zmielić razem z rozmoczoną bułką. Zmieszać z jajkiem, > dodać trochę soli, pieprzu i posiekanej natki pietruszki. Uformować klopsiki i > dusić pod przykryciem w bulionie z warzyw (jeśli nie masz, to ostatecznie może > być mocno rozwodniona kostka rosołowa). Po 15 minutach dolać trochę > śmietanki. Można doprawić odrobiną chrzanu, albo dodać tylko posiekanego > koperku. > Trzeba bardzo uważać, żeby się nie przypaliły. Dzieki Hania, zrobie w takim razie;-) > > Smacznego i powodzenia! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: do Kasi przepis IP: *.dialup.tiscali.it 30.05.03, 07:27 Jak to co? Klasyczny kotlet mielony / wolowo-wieprzowy z dodatkiem skorki cytrynowej /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bef Re: do Kasi przepis IP: *.chello.pl 30.05.03, 12:28 Gość portalu: Linn napisał(a): > Klasyczny kotlet mielony / wolowo-wieprzowy z dodatkiem skorki > cytrynowej /. ????? a oprócz (skorki cytrynowej) co? Właściwie to rozumiem, że np rozmaryn, kolendra - ale mnie jednak zatkało! (często doprawiam skórką cytr cielęcinę, pierś indyka itp, ale nie mielone woł- wiep). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: do Kasi przepis 30.05.03, 12:30 Gość portalu: bef napisał(a): > ????? > a oprócz (skorki cytrynowej) co? > > Właściwie to rozumiem, że np rozmaryn, kolendra - ale mnie jednak zatkało! > (często doprawiam skórką cytr cielęcinę, pierś indyka itp, ale nie mielone woł- > wiep). Pzdr Ja doprawiam mielone cebulą, czosnkiem i natką pietruszki. Też nie słyszałam o skórce cytrynowej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: do Kasi przepis IP: *.dialup.tiscali.it 31.05.03, 07:13 Skorka cytrynowa starta drobniutko to dodatek wloski. Smak mielonego staje sie delikatniejszy, jakby orzezwuajacy / trudno to okreslic /. Oprocz tego normalne przyprawy. Podobnie wrzuca sie 3-4 waskie plasterki / szer. 1 cm / do sosu bolonskiego. Odpowiedz Link Zgłoś