Dodaj do ulubionych

zdrowa kuchnia

22.06.07, 12:27
proszę o wskazówki gdzie mogę znaleźć przepisy na "zdrową" kuchnię, tzn. mój
mąż ma fioła na punkcie zdrowego trybu życia i chce nas uszczęśliwić na siłę
tzn. mnie i dzieci. Chce wprowadzić zmiany w naszym odżywianiu a ja nie wiem
już co gotować na obiad (nie smażymy, nie solimy, tylko świeże owoce warzywa
ryby i dwa dni w tygodniu mięso). Proszę o jakieś proste przepisy albo stronę
z takimi przepisami. z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: etam Re: zdrowa kuchnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 12:46
      każde danie można zrobic w zdrowy i niezdrowy sposób, nie ma tu żadnej
      tajemnicy, po prostu dodajesz mniej soli,przygotowujesz na parze czy grilujesz,
      rezygnujesz z przetworzonych składników zastepując nieprzetworzonymi, można tak
      potraktować każdy przepis, ograniczasz proste węglowodany np zamiast zwykłego
      makaronu dajesz pełnoziarnisty, zamiast białego ryżu dziki czy brązowy itd
    • Gość: Aspera Re: zdrowa kuchnia IP: *.win-screen.uni-wuerzburg.de 22.06.07, 13:22
      Zgadzam sie, wiekszosc rzeczy mozesz ugotowac zdrowo lub niezdrowo. Po prostu
      zmieniasz grupe skladnikow- zamiast majonezu jogurt, produkty pelnoziarniste,
      malo tluszczu, a jak juz to oliwa. Rybe mozna podac na mnostwo sposobow,
      eksperymentuj z przyprawami! A teraz masz mnostwo swiezych produktow, wiec na
      deser owoce z jogurtem zamiast ciasta czy budyniu, itp. Mozliwosci sa nieskonczone.
      • Gość: evro44 Re: zdrowa kuchnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 13:37
        i będziecie żyli długo i szczęśliwie aż do śmierci.A tak poważnie, dlaczego sam
        nie weżmie się do roboty, tylko to ma być twój problem?
        • jottka właśnie 22.06.07, 14:04
          on ma wizję, ale ty zrób - wyjaśnij mu może, że dużo bardziej niezdrowy jest
          stres, w jaki cię wpędza, obarczając realizacją swych niesprecyzowanych pragnień:)

porozumiewać sie umie, niech wyjaśni szczegółowo, dostarczy właściwe produkty,
          przygotuje wzorcowo dania, o jakie mu chodzi, a potem ew. możecie sie podzielić
          codziennymi zadaniami
    • dominikjandomin Re: zdrowa kuchnia 22.06.07, 14:02
      silwet napisała:

> proszę o wskazówki gdzie mogę znaleźć przepisy na "zdrową" kuchnię, tzn. mój
      > mąż ma fioła na punkcie zdrowego trybu życia i chce nas uszczęśliwić na siłę
      > tzn. mnie i dzieci. Chce wprowadzić zmiany w naszym odżywianiu a ja nie wiem
      > już co gotować na obiad (nie smażymy, nie solimy, tylko świeże owoce warzywa
      > ryby i dwa dni w tygodniu mięso).

WRRRRRR... Niech sam gotuje, a nie torturuje całą rodzinę i jeszcze zmusza cię
      do udziału w tym procederze! Precz ze "zdrową kuchnią"!
    • squirk Re: SPAM 31.10.14, 23:46
      Gość portalu: hybrydzia napisał(a):

Spam = chłam, szkoda pieniędzy. Dzięki za kolejne potwierdzenie.
      • nchyb Re: SPAM 02.11.14, 11:16
        nie wiem jak sklep, ale co do jadłonomii to się nie zgadzam, dla mnie to blog wart odwiedzania...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka