IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 14:16
mam 16 lat i chciałabym zrobic taki sos jak mama mja robi, musztardowy z jajkami ugotowanymi,pamietam ze potrzebna jest musztarda i nic wiecej:(mozecie mi pomoz?zebym nie zepsula:( chcialam zrobic to na obiad:)
pozdrawiam
kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz kliknij na link po lewej stronie IP: *.gdynia.mm.pl 25.07.07, 14:23
      sosy ogólnie:
      kuchnia.kisa.pl/
      • Gość: kasia Re: kliknij na link po lewej stronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 14:26
        dziekuje slicznie, ale bardzo bym prosila ktory sos jest sprawdzony przepis,z internetu robilam juz..mozna powiedziec,ze zespulam sloik musztardy:(dopiero zaczynam gotowac:)
        kasia
        • fettinia Re: kliknij na link po lewej stronie 25.07.07, 14:37
          wprawdzie nie lubie sosu musztardowego,ale pamietam ,ze moja babcia
          robila:)Mysle,ze przepis wg Kuronia bedzie najblizszy temu ,ktory robila
          babcia.Oczywiscie zamiast parowek jajka a wino mozesz pominac:)
          www.kuron.com.pl/przepisy/art338.html
          • Gość: drzewko Re: kliknij na link po lewej stronie IP: *.chomiczowka.waw.pl 25.07.07, 15:07
            Zrób jasną zasmażkę (albo kup taką w proszku knorra w carrefurze, lub w globi)
            Nastepnie dodaj troszke rosołu, musztardę i śmietankę 36 %. Wsio. Pozdr.
            • Gość: kasia Re: kliknij na link po lewej stronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 15:27
              cała musztarde??
              pozdr:)
              • fettinia Re: kliknij na link po lewej stronie 25.07.07, 16:06
                dodawaj po trochu i probuj ile bedzie trzeba:)
    • wanda-maria Re: sos musztardowy - przepis 25.07.07, 16:36
      Z kuchni francuskiej.

Skladniki:

150 g masla, 3 zmielone jajka na twardo, 1 lyzka musztardy, 1 lyzka soku z
      cytryny, 1 lyzka przecieru z pomidorow, 1 lyzka zieleniny, sol, pieprz.

Jajka smazyc powoli na masle, az zrobi sie masa. Patelnie zdjac z ognia, dodac
      pozostale skladniki, doprawic.

Ps. Mysle, ze mozesz pominac przecier, ale gwarancji nie daje.
      • wampir35 Re: sos musztardowy - przepis 25.07.07, 20:39
        Można pominąć, ale nie bezkarnie. Ja zamiast przecieru daję śmietanę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka