Gość: Viola IP: *.dialup.tiscali.it 05.07.03, 18:08 Witam, uprawiamy z mezem dosc spory ogrodek. W tym roku kupilismy zamrazarke. Chcialabym sie dowiedziec jakie warzywa mozna zamrazac i jak je przygotowac do tego? Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: Co mozna zamrazac?? IP: *.tele2.pl 06.07.03, 14:27 kup sobie woreczki do zamrazania ( sa wygodne) i praktycznie wszystko mozesz zamrozic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebiak Re: Co mozna zamrazac?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.03, 17:05 Myślę, że chyba świeże ogórki nie nadają się do zamrożenia. Sto lat temu kiedy jeszcze u nas nie można było kupić zimą zamroziłam sztuk kilka - to było coś dziwnego po odmrożeniu (jakiś taki ciągnący się wodnisty flak). A może teraz ogórki są inne? Od tamtej pory nigdy nie mroziłam, bo już można kupić zimą. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tess Re: Co mozna zamrazac?? IP: *.telia.com 06.07.03, 17:40 ,,, Violu,,, praktycznie ,mozna wszystko zamrozic,np: **** koperek,pietruszke czy ziolowe przyprawy , kroisz drobniutko ,pakujesz w pudelaeczka i zamrazasz. **** inne warzywa i jarzywa rowniez po uprzednim zachartowaniu w lekko osolonej wodzie ,czas gotowania zalezy od rodzaju warzywka (3,5 min).np; ** kalafior podzielony w rozyczki,fasolka szparagowa,nawet czerwone buraczki,ja gotuje je i nieobrane w calosci zamrazam sa swietne po rozmrozeniu,nie traca walorow smakowych i mozesz je uzyc ,jak bedziesz chciala, groszek zielony,marchewka pokrojona lub mini, **** nawt mroze sliwki juz wypestkowane-pyszne do knedli,truskawki,maliny:to najpierw rozkladam na tacy jedna warstwa i do zamrazalki,gdy gotowe wsypuje do woreczka lub pojemnika i biore nastepna warstwe itd....w ten sposob unikniesz deformacji owoca,jezeli chcesz uzyc do dekoracji np,torta. ,,,,Powodzenia,,,,i zapelnionej zamrazalki,,,,pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone probowalam zamrozic kiedys arbuza... 06.07.03, 17:29 ... to samo coz ogorkiem wyszlo, a nawet jeszcze gorzej. Obrzydliwe rozciapciane arbuzowe lody. No ale to byl eksperyment ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elask Re: Co mozna zamrazac?? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 19:09 zioła najlepiej mrozić w pojemniczku do kostek lodu- siekam, wkładam do przegródki zalewam wodą i mam kostkę lodu ziołową. Odpowiedz Link Zgłoś