Gość: Graeber IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 16:38 Cześć, Nabyłem właśnie pikle z Mango firmy Patak's, ponoć bardzo ostre. Chciałbym poznać Wasze sposoby przyrządzania ich. Innymi słowy z czym to się je :) Pozdrawiam, Graeber Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f ja jem na kanapkach najczesciej na 12.09.07, 16:43 wedlinie, na serze, na tostach...wszedzie:-) Dobre jako zwienczenie ciekawszych saltek/salat. Dobre do miesa lub ryby na wierzch na talerz. DObre do zaostrzenia sosów szybkiego ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graeber a na ciepło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 16:50 Dzięki. a na ciepło? np. tylko z ryżem? z drobiem? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f wiesz... możesz kłąść dowolnie zimne na ciepłe, a 12.09.07, 16:55 jak podgrzejesz, to sie rozpusci... Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: pikle z Mango 12.09.07, 16:49 Jem z pappadums na poczatek biesiadowania w restauracji indyjskiej :- ) a takze jako dodatek "na boczku" do rozmaitych currys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin wlasnie tak jak glasscraft mowi IP: *.bri.connect.net.au 12.09.07, 23:19 do wszelkich curry jako dodatek mozna tez same z chiapati np albo dodac do potrawy (gdy czasu na ucieranie przypraw nie ma) mozna zamiast musztardy (tak zajada moj malzonek) dobre sa tez pikle z lemonki Odpowiedz Link Zgłoś
syswia Re: wlasnie tak jak glasscraft mowi 14.09.07, 03:38 jadlam kilka razy curry z panir'em i piklami w srodku- bylo pyszne probowalas kiedys Senin? zastanawiam sie jak to przyrzadzic... sos byl lekko zawiesisty - pewnie od cebuli i pikli, no i pewnie nie mozna tych pikli gotowac za dlugo, pewnie sie wrzuca po sam koniec probowalam podpytac lokalna slawe kulinarna, ale mnie zbyl pokazal mi za to jak piecze naan'y :) Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: wlasnie tak jak glasscraft mowi 14.09.07, 10:24 Pewnie nie to bo nie ma za duzo sosu ale moze sie przyda - musze sie przyznac ze nie jadlam nigdy curry z panirem - musze sprobowac (ale za to pikle sa obowiazkowe :-) greenjackfruit.blogspot.com/2006/03/paneer-marinated-in-lemon-pickle.html Odpowiedz Link Zgłoś