Gość: lola IP: korbank:* / 10.0.1.* 23.07.03, 14:08 Czy lubicie? W czym panierujecie? Ja w płatkach migdałowych, podaje z zurawiną, jak jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: plesniowy ser na goraco IP: *.tele2.pl 23.07.03, 14:15 ja w ogole nie panieruje. Ale tez samego nie smaze, tylko albo robie sos serowy albo dodaje plesniaka na patelnie do smazonego miesa czy warzyw. Najbardziej lubie Cambozole;-) Odpowiedz Link Zgłoś
linkamocwiatru Re: plesniowy ser na goraco 23.07.03, 14:32 Gość portalu: kaska napisał(a): > ja w ogole nie panieruje. Ale tez samego nie smaze, tylko albo robie sos serowy > > albo dodaje plesniaka na patelnie do smazonego miesa czy warzyw. Najbardziej > lubie Cambozole;-) Wiec radze spróbowac, zadne mieso ani warzywa nie zakłócą smaku sera, warto naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: plesniowy ser na goraco IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 14:29 Można we wszystkim co ci przyjdzie do głowy w orzechach laskowych czy włoskich, innym serze bóg wie jeszcze w czym. Sztuka polega na dobrej panierce, to samo dotyczy żółtego sera, pierwsza warstwa to jest mąka, gdyż zwiększa przyczepność jajka do sera, następnie bułka tarta, jeszcze raz jajko i bułka lub orzechy lub byłka wymieszana z orzechami lub starty żółty ser itd. Panierka jest najważniejsza, jak jest dobra to otrzymasz skorupkę a w środku płyn który z niej nie wypłynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: plesniowy ser na goraco IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 14:31 Z rozpędu zapomniałem dodać, iż po mące jest jajko. A więc jeszcze raz: -mąk -jajko -bułka -jajko -bułka lub coś innego Tak to jest jak się nie czyta co się napisało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: plesniowy ser na goraco IP: *.tele2.pl 23.07.03, 14:33 bulke mozna pominac. Wystarczy maka, jajko, maka........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: plesniowy ser na goraco IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 14:42 Oczywiście że może być sama mąka ale bułka daje t.z. crunch czyli coś chrupkiego, można też użyć do panierowania ciasta na naleśniki lub batter mix (ciasto – panierka do ryby z frytkami), które samo w sobie jest bardzo chrupiące, w każdym bądź razie pierwszą warstwą jest zawsze mąka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: plesniowy ser na goraco IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 14:34 To samo dotyczy drugiego postu, gubie litery, chodziło oczywiście o mąkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska a w ogole..... IP: *.tele2.pl 23.07.03, 14:45 po co panierowac plesniaka? Dobry jest sam i usmazony tez sam, bez niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: a w ogole..... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 14:58 Wybacz ale odpowiem ci pytaniem, po co panierować np. kotlet schabowy skoro sam w sobie też jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: a w ogole..... IP: *.tele2.pl 24.07.03, 14:05 Gość portalu: Roy napisał(a): > Wybacz ale odpowiem ci pytaniem, po co panierować np. kotlet schabowy skoro sam > > w sobie też jest dobry. Mysle, ze to kwestia wyboru...Ja schabowego panieruje tylko w mace i w jajku. Po prostu nie lubie bulki tartej! Wysusza wg mnie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senin zamiast smazyc - zgrillowac IP: *.prem.tmns.net.au 25.07.03, 08:10 Gość portalu: kaska napisał(a): w elektrycznym grilu albo upiec w piekarnkiu do tego zurawina lub sos np z "passionfruit" sera sie wtedy nie panieruje i podaje sie "po" kolacji - czyli w miejsce deseru Odpowiedz Link Zgłoś