czarna33 30.07.03, 19:04 Witam.Mam pytanie,jakie mieso mielicie na kotlety.Ja zmielilam lopatke i boczek.Lopatka jak lopatka ale boczek wybralam tlusciejszy i mimo wszystko kotlety wyszly "suche". Z gory dziekuje:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marialudwika Re: Mieso mielone. 30.07.03, 19:28 Mnie tez wychodza suche,chyba,ze sa z mielonego indyka ml Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Mieso mielone. 30.07.03, 19:29 A dodałaś jajko, cebulkę, namoczoną bułkę? Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Mieso mielone. 30.07.03, 19:37 Łączę wieprzowinę z kurczakiem lub indykiem (mięso z piersi). Oczywiście dodaję jajko, bułkę (nie tartą:))) namoczoną w wodzie lub mleku (rzadko) i drobno pokrojoną cebulkę (mozna też zmielić). Z przypraw - sól, pieprz czarny lub zielony i majeranek. Smażę na oliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Mieso mielone. 30.07.03, 19:43 Dodalam wszystko tak jak trza:)Tylko to mieso mnie wlasnie znerwilo.A przyznaje,ze nigdy nie dodawalam miesa drobiowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Mieso mielone. IP: *.tele2.pl 30.07.03, 19:50 dodawaj do masy ze 2 lyzki gestej smietany. Wtedy kotlety sa pulchne. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Mieso mielone. 31.07.03, 09:10 Mielone nie będą suche, kiedy do zmielonego mięsa, oprócz jajka i namoczonej bułki dodasz utartego surowego ziemniaka. Do drobiowych faktycznie nie ma takiej potrzeby, ale wieprzowe dużo zyskują, robią się puszyste i soczyste. Odpowiedz Link Zgłoś