Dodaj do ulubionych

roladki z pangi

IP: *.limes.com.pl 20.12.07, 20:19
szukam fajnego sprawdzonego przepisu na faszerowaną rolowaną pangę, podzielcie
się przepisami, szukałam ,ale niczego poza jednym przepisem nie znalazłam
Obserwuj wątek
    • Gość: ania_m Re: roladki z pangi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 00:42
      bo tu rzadko kto ja ja jada. panga to ostatni syf hodowany w blocie w roztworze
      antybiotykow i nie ma na tym forum zbyt wielu zwolennikow. dzieci i dorosli po
      niej masowo choruja, dlatego czy koniecznie MUSI ta nieszczesna panga? jakby
      innych ryb nie bylo? :( np. soli?
      • 1syn_marnotrawny jeżeli masowo, to znaczy, że jedzą 22.12.07, 03:12
        znasz kogoś, kto zachorował?
        • Gość: ania_m Re: jeżeli masowo, to znaczy, że jedzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 10:34
          wrzuc w forumowego szukaja slowo "panga". dyskusje na temat tej ryby byly pare
          razy i ludzie dzielili sie swoimi wrazeniami po spozyciu. kolezanka z lat
          szkolnych kupila na zeszle swieta pange w auchanie po bardzo atrakcyjnej cenie i
          rzygala jej cala rodzina.
          nigdy nie kupilabym "okazji" spozywczej za podejrzanie niska cene (a wczoraj
          widzialam pange po 8zl za kg), bo to NIGDY nie jest dobre. ale jak to w polsce-
          tanie, to swietnie. na JAKOSC patrzy garstka ludzi i nie przeszkadza im robienie
          smietnika z zoladka. jesli lubia, nie moja sprawa. naprawde b. malo jest
          produktow, ktorych przenigdy nie kupujemy i jemy. panga z wietnamu za grosze
          jest jednym z nich.
    • Gość: mo Re: roladki z pangi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 01:00
      Ja i moja rodzina je i nie choruje.Moze"ostatni syf",ale tak samo
      jest ze wszystkim:-(Kupujesz warzywa na placu,od tzw.rolnika?Jajka?
      Kurczaki?I co?Chorujesz?Nie masz bladego pojecia co jest w
      srodku.Niestety,tak to jest
    • tadek-niejadek Re: roladki z pangi 21.12.07, 09:15
      Proszę bardzo, przepis na skrzynkę e-m po uprzednim
      podaniu adresu. Ukłony - tn
    • poszukiwaczarmi Re: roladki z pangi 22.12.07, 00:07
      Niestety, popularność tej dziwnej ryby jest ogromna. Cóż, dziwić się trudno,
      skoro jest tania, biała i smak ma neutralny, a więc ulubiony przez wielu.
      Roladki z pangi możnaby spróbować nadziać duszonym na śmietanie i czosnku
      szpinakiem liściowym (można już kupić szpinak mrożony w brykietach), zaś w
      środku umieścić kawałek wędzonego łososia. Roladkę zaś przesmażyć i chwilę
      poddusić w śmietanie. Taki zabieg powinien zrobić z tej pangi obiekt zjadliwy.
      Jeśli jednak nie musisz żywić się pangą, spróbuj, jak smakuje sandacz, szczupak
      albo okoń. Możesz też zaatakować morską rybę: dorsza, karmazyna, solę. Bo to są
      ryby. I z nich nie trzeba robić roladek, starczy przesmażyć saute - będą pyszne.
      • figgin1 Re: roladki z pangi 22.12.07, 00:17
        Pangę lubię zapiekaną w porach se śmietaną albo w szpinaku. Do takich zapiekanek
        pasuje właśnie delikatna panga.
    • Gość: asia Re: roladki z pangi IP: *.limes.com.pl 22.12.07, 12:39
      nie prosiłam o wykłady nt. zjadliwości pangi i moralizatorstwo, moja rodzina je
      i lubi ta rybę, nikt nigdy po niej nie chorował, ja mam bardzo delikatny i
      wrażliwy żołądek i jakos nigdy dotąd nie miałam żadnych problemów ani nawet
      delikatnych dolegliwości po zjedzeniu tej ryby
      • Gość: iskial1 Re: roladki z pangi IP: *.chello.pl 22.12.07, 13:48
        Jadłam kilkakrotnie z Auchana żoładek mam nadwrazliwy i jakoś nie żygałam a poza
        tym co nie jest chodowlane karp z robakami pstrąg pachnacy mułem i łosoś tez
        chodowlany rozlatujacy sie na patelni chyba trza samemu złowic i upolować zeby
        było dzikie białko :)
      • poszukiwaczarmi Re: roladki z pangi 23.12.07, 00:51
        nie widzę tu wykładów i moralitetów, ot, kilka osób podzieliło się refleksjami
        na temat tego produktu. Jeśli ktoś chce pangę jeść, to pewnie będzie ją jadł,
        podobnie jak kiedyś jadało się błękitka aż sanepid powiedział "stop". Bardzo
        lubię ryby i dlatego polecam sandacza albo okonia. Niedawno znajomi przygotowali
        pangę smażoną w occie (na wzór starego poczciwego śledzia). Głośno oświadczali,
        że w rybach najbardziej odraża ich rybi smak, stąd panga bardzo im odpowiada.
        Cóż, jest w tym coś. Taka jednak panga a la smażony śledź była wielce niedobra,
        co dodatkowo wskazuje, że panga wymaga wielu zabiegów dosmaczania, zanim trafi
        na talerz i proste przesmażenie nie wystarczy. Stąd proponowałem zastosowanie
        szpinaku, śmietany i łososia. Ja bym tak to przyrządził, gdyby zaszła konieczność.
    • Gość: ja jem Re: roladki z pangi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 11:14
      Traktuje sokiem z cytryny,sole,pieprze,obsmazam krotko na masle.Szkle cebulke(z
      czosnkiem lub solo),ukladam w naczyniu do zapiekania cebule,na niej rybe,smaruje
      musztarda.Slodka smietanke sole,pieprze,dodaje troche ziol i zalewam tym
      rybe.15-20min.w piekarniku.Jesli ktos lubi mozna posypac serem zoltym.Nie
      roladki,ale dobre.U mnie panga kosztuje 10zl/kg i nikt nigdy nie mial po tej
      rybie dolegliwosci zoladkowych...Chetnie sprobowalabym innej,szlachetniejszej
      ryby,ale gdzie ja kupic?!Mieszkam na wsi,niestety i nie powalcze z sandaczem,czy
      sola(chcialabym,chciala;-)...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka