alo_ha 14.02.08, 19:17 Mam sok z puszki brzoskwiń i zastanawiam się jak i czym go zagęścić aby uzyskać gęsty sos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: niczym. Odparuj w rondlu. I juz. n/t 14.02.08, 19:57 albo odparuj albo dodaj lyzeczke maki ziemniaczanej(w odrobinie zimnego soku rozpuscic i dodac do reszty:) Odpowiedz Link Zgłoś
alo_ha Re: niczym. Odparuj w rondlu. I juz. n/t 15.02.08, 12:37 Próbowałam odparować i nie wyszło :( ale możliwe że zalewa z puszki nie była sokiem tylko jakimś słodzonym badziewiem... Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko upewnij sie, ze to jest SOK, a nie woda z cukrem o 14.02.08, 20:11 smaku brzoskwiniowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
amaroola uuups! Tapioka??? 15.02.08, 12:46 to juz wole maka ziemniaczana czy probowalas zageszczac cos tapioka momas? ja tak... i o malo nie zakonczylo sie to zakupem nowych sztuccow ;(( nie da sie ich z sosu wyciagnac... nie mowiac o tym ze sos zageszczany tapioka jest lepszy niz 'epi glue' jesli wiecie o co chodzi ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: uuups! Tapioka??? 15.02.08, 12:47 no zgagęszczam minimalną ilością płatków. owszem konsystencja kisielu, ale jeszcze sie nie zakleiłam na amen :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f :-( alez nawet najgorsze slodzone badziewie 15.02.08, 12:56 odparuje, wszysstko odparuje co plynne:-) Dlugo i powli sie paruje, ale musi odparowac. Oczywiscie pozostaje łyzeczka maki ziemniaczanej... Odpowiedz Link Zgłoś