panna.tulipanna1 13.07.08, 17:20 wydrylowane i zasypane cukrem. Czy macie jakieś fajne sposoby na ich przetworzenie? Na razie naczytałam się, ze na przetwórstwo takie sobie, tracą smak. Bardzo proszę o podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
figgin1 Re: wiadro czereśni 13.07.08, 22:37 Możesz kupić ciasto francuskie i upiec takie jakby sakiewki z tymi czereśniami. Ja też mam wiadro czereśni i jutro będę smażyć konfitury...O ile nie wymięknę z braku drylownicy. O, i nalewkę można... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: wiadro czereśni IP: *.fbx.proxad.net 13.07.08, 22:39 Mozna mrozic? Do czego sie nadaja rozmrozone? I chyba trzeba koniecznie drylowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: wiadro czereśni IP: *.pools.arcor-ip.net 13.07.08, 22:53 Winko własnego wyrobu, och jakie dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: wiadro czereśni 13.07.08, 22:58 Mrożone są idealne do ciast identycznie jak świeże, nie trzeba rozmrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: wiadro czereśni 14.07.08, 07:05 Można mrozic jak najbardziej. Pominęłam tą opcję bo sama mam maleńki piekarnik i jakoś wyszło mi to z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.tulipanna1 Re: wiadro czereśni 14.07.08, 09:20 Dziękuję! Mrozić nie mogę, bo już nie mam gdzie, więc: jednak konfitury, takie w cukrze do ciast (zobaczę, co wyjdzie), nalewka i eksperyment: coś do mięs. Odpowiedz Link Zgłoś