Dodaj do ulubionych

obieraki do jarzyn

IP: *.zaczek.ds.uj.edu.pl 24.10.03, 12:01
Czy używacie tych narzędzi? Doradźcie, proszę, jaki kupić i gdzie... miałam
kiedyś taki kupiony przed laty u radzieckich ludzi na targu, super działał
(apropos, mam też wyciskacz do czosnku, fantastyczny), obierał cieniuteńko i
nie tępił się. Wyglądał już podle, lae nie mogłam się z nim rozstać. Do
czasu. Kiedyś wróciłam po urlopie do domu, mężuś sam działał w kuchni i
pochwalił się "kupiłem ci nowy obierak, wyrzuciłem tego trupa". Prawie się
rozwiedliśmy. Ten nowy z Ikei rozpadł się na dwie części po miesiącu. Gdzie
kupić jakiś dobry??????????
J.
Obserwuj wątek
    • kathy38 Re: obieraki do jarzyn 24.10.03, 13:57
      Jedyny dobry na jaki trafiłam i używam od lat to obierak niemieckiej firmy
      Boerner, do kupienia w czasie prezentacji, na stoiskach ustawianych w różnych
      miejscach i porach. :-( Ale ostatnio udało mi się trafić na stronę dystrybutora
      tego "sprzętu", który sprzedaje również za pośrednictwem internetu. Polecam
      również wszelkie tarki i krajacze. Ostre nawet po latach.

www.boerner-system.com.pl/v-hebel.html
      Teraz widzę, że jesteś tak jak ja z Krakowa. Mam namiar na firmę w Krakowie,
      która zajmuje się tymi akcesoriami. Jeśli będziesz zainteresowana to daj znać,
      poszukam w domu. Poza tym takie stoiska są ustawiane na Klimeckiego przy okazji
      różnych targów, w zeszłym roku przed świętami było stoisko w Tesco na
      Kapelance. Są to rzeczy drogie ale ja sobie po trochu kompletuję różne rzeczy.
      • dziuunia Re: obieraki do jarzyn 24.10.03, 20:44
        Też używam obieraków tylko tej firmy.Są po prostu najlepsze.Kupuję podczas
        jarmarku dominikańskiego ostatnio od razu dwa(te podłużne)bo zdarzyło mi się
        wyrzucić jeden razem z obierkami,no i tak na wszelki wypadek jakby się zepsuł
        (co się nigdy nie zdarzyło)Te tarki też są bardzo dobre.Nie potraktujcie tego
        jak spam ale naprawdę nie znalazłam niczego lepszego.
        POZDR
    • Gość: Grazyna Re: obieraki do jarzyn IP: *.nsm.pl 24.10.03, 20:23
      Bez tego narzedzia nie umiem obrac zadnych warzyw.Ja uzywam marki
      Fackelmann,ale tylko dlatego,ze innych marek nie spotkalam.Kupuje zawsze takie
      o z podluznym ruchomym ostrzem w supermarketach.
      • Gość: wini3 Re: obieraki do jarzyn IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 18:17
        I ja też Boerner. Miałam jakiś inny, którym nie umiałam się posługiwać i
        zmieniłam nożyk od Boernera/ rączka złamała się/ i mam teraz składak. Nawet nie
        mogę pomyśleć co by było gdyby się zepsuł!Bez niego jestem w kuchni inwalidką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka