Gość: GMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 14:39 W sobotę kupiłam na targu w Poznaniu polskie, pyszne, malutkie, brudne, młode ziemniaczki. Cena 5 zł za kg.Był wątek o młodych choć niezupełnie ziemniaczkach więc donoszę , że są oryginały. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kk345 Re: Są młode ziemniaki 25.05.09, 15:01 Gdzie w Poznaniu jest targ? Polskich jeszcze nie widziałam, podpowiedz, gdzie szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna M. Re: Są młode ziemniaki IP: *.icpnet.pl 25.05.09, 15:08 W Poznaniu nie ma targów ani bazarów ale są rynki. ;) Najpopularniejsze: Jeżycki, Wildecki, Wielkopolski, Łazarski. Jest też Stary Rynek. ;) Poza tym są na większości osiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x jeszcze jest rynek IP: *.spray.net.pl 28.05.09, 14:51 na Placu Bernardynskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna M. Re: Są młode ziemniaki IP: *.icpnet.pl 25.05.09, 15:09 Ech, zapomniałam o Targach Poznańskich. Ale tam ziemniaki chyba tylko na Polagrze. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Są młode ziemniaki 26.05.09, 17:53 są-jednorazówki. takie co to na widelec i do pysia. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Są młode ziemniaki 26.05.09, 18:20 Czy aby na pewno były one polskie ? Bo w W-wie po tyle to są głównie greckie lub włoskie. Polskich na 100% jeszcze nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: Są młode ziemniaki 26.05.09, 20:45 w Krakowie sa; kupilam juz w sobote i dzisiaj drugi raz. Ale nie pamietam ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Są młode ziemniaki 28.05.09, 12:08 Dzisiaj w Krakowie polskie ziemniaki były po 4 zł Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Są młode ziemniaki 26.05.09, 23:47 w wawie od 2 tygodni kupuję polskie, w warzywniakach i na ulicy straganiarze rozstawili się już na dobre ba, nawet nasze truskawki są już Odpowiedz Link Zgłoś
melka133 Re: Są młode ziemniaki 26.05.09, 21:35 a ja dziś w warszawie kupiłam młode polskie za 2 zł (takie maleńkie, większe były droższe, ok. 4 zł), greckie po 3 zł. są naprawdę pyszne! Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: Są młode ziemniaki 26.05.09, 21:56 wlasnie zjadlam sobie piec z kalafiorkiem i pomidorem na kolacje, pyyyyycha! greckie niech sie schowają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMK Re: Są młode ziemniaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 11:19 Przepraszam purystów językowych. Młode ziemniaczki kupiłam na targowisku na Placu Wielkopolskim. Ale nie było moim celem wywołanie dyskusji o nazewnictwie ( co targ, co bazar, co rynek, co targowisko) a podzielenie się czystą radością ze spotkania z młodymi pyrkami... Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Są młode ziemniaki 27.05.09, 21:30 To nie jest kwestia: purysta, czy nie, po prostu żaden Poznaniak nie kupuje na targu:-) Na Placu Wielkopolskim jutro będę, rozejrzę się :-) Odpowiedz Link Zgłoś