Dodaj do ulubionych

Co na prezent dla zmyslowej żony?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 11:57
Witam,
Przy okazji wymiany doswiadczeń i porad kulinarnych około?wištecznych
proponuje porozmawiać o prezentach dla Was drogie Panie.
Zawsze mam powazny bol głowy, co podarować żonie pod choinkę.
Perfumy? bizuteria? Bielizna? (ale jak wybrać w sklepie czarny zmyslowo
prze?witujšcy gorset z paseczkami do pończoch - jaki rozmiar, jak nie wyj?c
na erotomana przed ekspedientka).
Z wielkim zainteresowaniem posłucham waszych rad. Jaki prezent pod choinka od
męza was najbardziej cieszy?

Pozdrawiam

Cordon Blue
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 16.12.03, 12:05
      Czy Ty szukasz prezentu dla żony czy raczej dla siebie ???
      • Gość: Cordon Blue Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 12:12
        Zdecydowanie dla żony. Po prostu wiem, że ona obok dobrych perfum w okolixach
        paczuli i wanilii, artystycznej bizuterii ze srebra lubi tez bardzo kobieca
        zmysłowš bieliznę.
        Nie ukrywam, że ja tez ja lubie w przezroczysto?ciach... no ale to typowe dla
        samcow.

Pozdrawiam

Cordon Blue
      • Gość: kaska Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 15:04
        na pewno nie bielizna, te wole kupowac sobie sama. Podobnie mezowi nie
        kupilabym majtek na Gwiazdke.
      • magdabi Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? 16.12.03, 15:06
        Zafunduj jakiś wyjazd w miejsce gdzie mogłaby pojechać sama na weekend
        połączony z serią kosmetycznych upiększeń, odnowy itp., bądź w jakieś ładne
        romantyczne miejsce gdzie pojechalibyście razem odpocząć , zabawić się,
        zdystansować do rzeczywistości.
    • Gość: Nina Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 12:19
      Ja z takiej bielizny napewno byłabym zadowolona!
      Ciekawe na jaki pomysł wpadnie mój mąż???
    • Gość: salmotrutta Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: *.compass.net.nz 16.12.03, 12:19
      ...moze ksiazke kucharska jej kup?...na dluzej wystarczy...
      • Gość: Cordon Blue Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 12:31
        Książkę kucharska to chyba ja dostanę :-) Mam nadzieje że bedzie tam rozdział z
        potrawami z frutti di mare
        • Gość: krystyna_jl Zdecydowanie : PERFUMY!!!... IP: *.209.39-62.rev.gaoland.net 16.12.03, 15:50
          ...mezczyzna, ktory delektuje sie "fruits de mer", powinien....albo:
          wyrzucic wanilie i patchouli, albo...wyrzucic zone, ..albo...sprezentowac jej
          eleganckie perfumy..
          p.s.przypuszczam, ze jestes rafinowanym, eleganckim mezczyzna?
    • Gość: bruno Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: 217.11.133.* 16.12.03, 12:29
      Jako męski szowinista posiadający drugie pół - zaręczam, ż ekspedientki w
      sklepach z bielizną nikogo nie traktują jak erotomana, a wręcz przeciwnie, z
      przyjemnością pomogą, doradzą i udadzą się na poszukiwanie Tego
      Najpiękniejszego Kompletu Bielizny. Słowo daję. Wal śmiało.
      • Gość: Cordon Blue Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 12:35
        Masz jakie? do?wiadczenia?
        • Gość: bruno Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: 217.11.133.* 16.12.03, 12:52
          Idzie się do wytwornego sklepu (odpadają sklepy samoobsługowe z bielizną
          wiszącą na stelażach, bo tam z nikim nie pogadasz ;)) i z rozbrajającym
          uśmiechem pytasz np o jedwabną bieliznę. Po krótkiej rozmowie będziesz
          zachwycony, bo się dowiesz czym są te wszystkie szyfry 75-D, na przykład ;)))
          Nigdy nie spotkałem się z ironią, zawsze z uśmiechem i pomocą.
          • Gość: CordonBlue Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 13:00
            dzięki stary
    • xkropka Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? 16.12.03, 13:03
      Wczoraj odbyłam następującą rozmowę z moim tatą (rodzice mieszkają w małym
      miasteczku, 150 km od Wwy):
      - Tato, znalazłam tą sokowirówkę na prezent dla mamy, ale to może niech ona
      będzie ode mnie i Tomka.
      - Aha (nb. mama w tym samym pomieszczeniu).
      - A od Ciebie mogłby być komplet bielizny - widziałam ładny i niedrogi.
      - Aha (lekkie zainteresowanie w głosie).
      - Rozmiar znam - kupić?
      - Aha (zdecydowane!)
      * Mama w tle: Wy jakimś szyfrem rozmawiacie! A mi nikt nie chce podpowiedzieć,
      co wam pod choinkę kupić!!!
      - Tato, ale jaki kolor, bo są białe, czarne i bordowe?
      [cisza]
      - Bo z tych co widziałam, to bordowe najładniejsze...
      - Aha (z entuzjazmem)

Tak więc zgodnie przysłowiem - gdzie diabeł nie może, tam babę pośle :)

A poza tym - najlepszą i najlepiej leżącą bieliznę kupiłam w maleńkim sklepiku,
      gdzie pracował mężczyzna. Powiedziałam, czego mniej-więcej szukam i starszy pan
      wyciągnął z pudełka dokładnie to, o co mi chodziło...
    • Gość: marghe_72 Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.12.03, 13:18
      Zerknij na "gorsety", np. firmy Lilly (nie wiem czy mają strone
      internetową):))))

M.
      • marghot Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? 16.12.03, 13:25
        może być bielzna np. staniczek+majteczki+pas do pończoch lu np. jakować nocna
        kreacja zmysłowa :)

książkę kuch. stanowczo odradzam, jako mało zmysłowy prezent, no chyba że
        przepisy będą zmysłowe ;)))
        • Gość: giezik Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 13:56
          > książkę kuch. stanowczo odradzam, jako mało zmysłowy prezent, no chyba że
          > przepisy będą zmysłowe ;)))

no nie,...., a "Afrodyta" I. Allende (zwlasza ta w kiczowatych aksamitnych
          okładkach ;) ) - poza tym, że przesymaptycznie napisana, to jeszcze kilka
          przepisów jest a jakże
          • Gość: bruno Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: 217.11.133.* 16.12.03, 14:02
            Kilkanaście lat temu (1989-1990?) wyszła książka "Afrodyzjaki" na ówczesne
            czasy miała rewelacyjną szatę graficzną - gładki, połyskujący papier, budzące
            wyobraźnię ilustracje na całą stronę, na ich tle przepisy. No i te składniki...
            na ówczas to było czyste S-F.
            • Gość: Tosia Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: *.waw.pdi.net / *.waw-smy.leased.ids.pl 16.12.03, 14:09
              O afrodyzjakach i potrawach miłosnych jest i dziś bardzo ładnie wydana
              książeczka - do dostania w każdym (chyba?) EMPiK-u. Kosztuje nieco ponad 30 zł.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Krewetka Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: 213.131.78.* 16.12.03, 16:15
                Mam w domu ksiazke "Kuchnia erotyczna". Swietne przepisy, zabawne ilustracje,
                ladnie wydana. Niestety nie pamietam autora. Ale to raczej dobry prezent na
                Walentynki.
    • Gość: marghe_72 Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.12.03, 14:05
      A może coś z literatury erotyczniej? :)
      Np pięknie wydana "Kamasutra"?
      Albo opowiadania Anais Nin

ale trudno radzic skoro nie znamy upodobań zony:)
      • Gość: GB Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 14:07
        No nie róbcie z mojej zony jakiej? nimfomanki...:-)
      • marghot Re: Koronka z koniakowa :) 16.12.03, 14:09
        proponuję głośne ostatnimi czasy stingi z koniakowa a do tego staniczek też z
        koronki koniakowskiej - dostępne na allegro
    • Gość: witek Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.03, 13:54
      Ja kupuje zawsze zmyslowe ciuszki , zonka zachodzi w glowe skad ja biore te
      cudenka a ja kupuje od sprawdzonego czlowieka z allegro, on ze swoja zona
      mysla, dobieraja, ja biore bo im ufam (juz 3 razy zakupy powyzej tys. zlotych,
      kilka super sztuk) a zonka mysli ze place fortune i w ogole nie wie o co
      chodzi, a fakt ze ubrana najlepiej "we wsi" :))))
      • Gość: krystyna_jl Re: Co na prezent dla zmyslowej żony?..DO WITKA IP: *.206.39-62.rev.gaoland.net 18.12.03, 20:02
        • Gość: krystyna_jl Re: Co na prezent dla zmyslowej żony?..DO WITKA IP: *.206.39-62.rev.gaoland.net 18.12.03, 20:04
          ... A skad wiesz, jak sa inne we wsi "ubrane"?...sprawdzales?..hehehehe..
    • Gość: gosia Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 08:40
      Mój mąż uwielbia mi kupować przy każdej okazji i bez niej bardzo piękną bieliznę
      a ja zawsze jestem zadowolona. bo oprócz tego, ze mi się podoba to jeszcze on
      jest w siódmym niebie. z tego też powodu sklepy z bielizną odwiedzam raczej
      rzadko.
    • Gość: kiwi Re: Co na prezent dla zmyslowej żony? IP: *.chello.pl 18.12.03, 09:00
      Zdecydowana większość kobiet nie lubi, gdy otrzymuje w prezencie ubrania - tak
      delikatne niuanse decydują o tym, czy jest to "do noszenia", "do wiszenia"
      czy "do niczego", że lepiej nie ryzykować. Wybierz sie z żoną do dobrej
      perfumerii pod pretekstem wyboru wody dla ciebie lub perfum dla siostry i
      zapamiętaj, który zapzch wam obojgu przypadł do gustu, namów ją, niech sprawdzi
      na swojej skórze - być może to bedzie twój prezent. A jeśli nie, to moim
      zdaniem biżuteria: widzisz, co nosi, co lubi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka