Dodaj do ulubionych

jak zrobić krewetki w bułce tartej?tj w mc donald'

IP: *.master.pl 15.08.09, 21:04
mrożone. nigdy nie robiłam, a dzisiaj b nam posmakowały...
czy trzeba je najpierw obgotować?
potem w jajo i na olej? czy bez gotowania?
w głębokim tłuszczu smażyć, jak długo?
i czy soli się je i pieprzy przed tym?

dziękuję tym, którzy pomogą :)
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: jak zrobić krewetki w bułce tartej?tj w mc do 15.08.09, 23:12
      www.google.pl/search?hl=pl&q=panierowane+krewetki&lr=&aq=f&oq=
      nie trzeba obgotowywać, wystarczy rozmrozić
      • Gość: ania_m Re: jak zrobić krewetki w bułce tartej?tj w mc do IP: *.pools.arcor-ip.net 15.08.09, 23:39
        cala tajemnica tego "wspanialego" dla ciebie smaku tkwi w chemii, a konkretnie w
        polepszaczu smaku.
        jesli chcesz miec takie same jak w macshicie, zakup w sklepie typu kuchnie
        swiata czysty glutamin sodu i posyp nim szczodrze krewetki oraz dodaj do panierki.
        macdonalds jest znany z tego, ze sypie jego tony do wszystkich swoich produktow.
    • Gość: bibol Re: jak zrobić krewetki w bułce tartej?tj w mc do IP: *.dip.t-dialin.net 16.08.09, 00:04
      a mozna ich smak zatluc panierka i glebokim tluszczem...jak najbardziej mozna.
      A mozna w odrobinie oleju z oliwek po dwie minuty z kazdej strony obsmazyc i
      rozkoszowac sie smakiem...Mozna.
      • Gość: ania_m Re: jak zrobić krewetki w bułce tartej?tj w mc do IP: *.pools.arcor-ip.net 16.08.09, 01:24
        oczywscie ze mozna, ale autorce pytania wlasnie chodzi o smak panierki z
        polepszaczami smaku usmazonej w glebokim tluszczu.
        jeden lubi tak, inny odwrotnie.
        gusta jedzeniowe sa rozne i nie bedziemy ich tu korygowac :)
    • Gość: lizka Re: jak zrobić krewetki w bułce tartej?tj w mc do IP: *.master.pl 16.08.09, 11:50
      kurcze, zadałam tylko pytanie, a nie miałam zamiaru rozpoczynać
      bitwy: zdrowe jedzenie, kontra mc dnald....
      nie chodzi mi smak typowy dla mc donalda, ale sama panierka-
      podobna do tamtej, a nie smakiem nie odstępujące mc donaldowskiej.
      wszystkim, którzy odpowiedzieli na postawione pytanie- na temat- z
      góry barzdo dziękuję...
      • ania_m66 Re: jak zrobić krewetki w bułce tartej?tj w mc do 16.08.09, 12:18
        niestety, obawiam sie, ze wiekszosc z nas nie stoluje sie w macdonaldsie, wiec
        moze troche ta panierke opisz.
        byly to bardziej krewetki w ciescie, czy w takiej typowej panierce jak do sznycli?
        jesli jak do sznycli, po prostu rozmroz i b. starannie osusz krewetki. surowe sa
        praktycznie w polsce nie do dostania. obgotowywac nie musisz. dalej mniemam jak
        z kawalkiem miesa: maka, strzepnac jej nadmiar, jajko rozbeltane (przypraw malo:
        odrobina soli, pieprz, jesli macdonaldowskie, to polepszacz smaku) bulka tarta.
        smaz w glebokim tluszczu w nie za wysokiej temp. innaczej bulka sie spali.
        • avvg Re: jak zrobić krewetki w bułce tartej?tj w mc do 16.08.09, 12:45
          > praktycznie w polsce nie do dostania

Ooo, Aniu, czyżbyś wróciła do Polski, że wiesz, co tu można dostać, a
          co nie? Witamy zatem, gdzie mieszkasz?
          Nie dalej jak dwa dni temu widziałam w poznańskim Makro jak
          najsurowsze krewetki:)
          • ania_m66 Re: jak zrobić krewetki w bułce tartej?tj w mc do 16.08.09, 13:07
            ja w 3miescie mrozonych surowych nigdy nigdzie nie widzialam, zawsze lekko
            obgotowane :(
            a szukalam wielokrotnie w bomi, piotrze i pawle, realu itp, bo bardzo byly mi
            potrzebne, nie lubie bowiem smazyc obgotowanych.
            jesli wreszcie sie pokazaly, bardzo sie ciesze.
            w surowe swieze w polsce absolutnie nie wierze. znaczy wierze, ze sa, ale w
            swiezosc absolutnie nie wierze.
            • Gość: dyzio Re: jak zrobić krewetki w bułce tartej?tj w mc do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 14:09
              Nie wiem czy to jeszcze można kupić,byla panierka do kotletów KAMISA
              podobna w smaku do tej z MC
            • chicarica Re: jak zrobić krewetki w bułce tartej?tj w mc do 21.08.09, 08:28
              PS. Tak się składa, że jestem z Gdańska. Mrożone surowe widziałam ostatnio nawet
              w Lidlu (choć faktycznie nie ma ich tam chyba w stałej sprzedaży) a świeże
              surowe są często w Auchan. Kupowałam, były świeże i bez zastrzeżeń. No, ale
              twoje wydelikacone na wurście und bierze podniebienie pewnie by zadrażniły ;)
        • chicarica Re: jak zrobić krewetki w bułce tartej?tj w mc do 21.08.09, 08:26
          Surowe są jak najbardziej do dostania.
          Ja rozumiem, że dla Ciebie Polska to trzeci świat, gdzie nawet kolendra za
          szybko więdnie, ale naprawdę bawią mnie takie teksty ;) Otwórz oczy, kobieto.
    • Gość: Mimi Re: jak zrobić krewetki w bułce tartej?tj w mc do IP: *.128.10.130.static.crowley.pl 20.08.09, 12:55
      ta panierka jest straszna, kluchowata i tak twarda,ze mozna nia
      gwozdzie wbijac. zaiste na straszna kare zasluguje ten kto tak
      profanuje krewetki krolewskie;-)
      • Gość: Mimi Re: jak zrobić krewetki w bułce tartej?tj w mc do IP: *.128.10.130.static.crowley.pl 20.08.09, 12:56
        ...a odpowiadajac na pytanie; moim zdaniem podwojna panierka tj.
        maka, jajko, bulka x 2.powinna wyjsc taka kamienna
    • Gość: nara popieram:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 00:59
    • senin1 obgotowanie zbedne 22.08.09, 01:53
      bo krewetkom wystarczy ok 20 sekund w wysokiej temperaturze (nawet
      mrozone zapanierowane bedo OK po 40 sekundach w goracym !!! oleju)

ale czy na pewno chcesz sie bawic w te panierki??

czy probowalas kiedys bez?
      za to z fajnymi przyprawami?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka