Dodaj do ulubionych

Wąwóz Trigrad

17.10.10, 09:56
Czy może ktoś tam był? Jakie wrażenia? Jak z bazą noclegową? Czy da się go przejechać autem, czy jest do pokonania tylko pieszo? Czy daleko jest z samego Trigradu do tego wąwozu?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aneta Re: Wąwóz Trigrad IP: *.238.64.20.ip.abpl.pl 22.04.11, 18:36
      Jadąc do Grecji miałam okazję przejeżdzać autokarem przez wąwóz - nawet najlepsze zdjęcie w internecie nie odzwierciedla uroku tego miejsca. Baza noclegowa w Trigradzie jest dobrze rozwinięta, w większości domów znajdziesz nocleg. Warto szybciej poszukać czegoś w sieci, zdarza się że mają strony internetowe w języku polskim. Pozdrawiam
    • pixiws Re: Wąwóz Trigrad 25.04.11, 20:55
      Do Trigradu mozna latwo dojechac samochodem, w miasteczku sa kwatery prywatne, hotel , schronisko i obok mozna postawic namiot. W tym wawozie jest do zwiedzenia jasknia Diabelskie Gardlo. Obok rownolegle jest drugi wawoz z o wiele ciekawsza jaskinia Jadodzinska ( dojazd przez Teszel).
      Dokladnie pisze o tym tu:
      pixiland.info/pl.page10z.htm
      a takze tu:
      voyageforum.pl/threads/1504-Na-europejsko-azjatyckiej-wędrówce
      (post 17 - 20)
      Zycze przyjemnych wrazen.
      • turx01 Re: Wąwóz Trigrad 28.04.11, 00:43
        pixiws napisała:

> Zycze przyjemnych wrazen.

Świetne zdjęcia!
        Przy okazji mam pytanie - jak się robi zdjęcia zabytkowych obiektów żeby w kadrze nie było ani jednego turysty?

Rozczuliłem się na widok "lodówki" do chłodzenia napoi.
        Za komuny nie mogliśmy wyjść z podziwu że w "takiej" Bułgarii w najzapadlejszej górskiej wiosce, w środku lata, bez problemu można było się napić zimnego piwa, Coca-coli lub Schweppsa a w Polsce tylko letnie bądź ciepłe.
        • pixiws Re: Wąwóz Trigrad 16.05.11, 12:38
          Jak sie robi zdjecia bez turystow ?
          Czeka sie, czeka, czasem piekielnie dlugo i trzeba zgrabnie kadrowac. Ewentualnie zawsze istnieje Photoshop...
          W Rodopach nie ma problemu z turystami wchodzacymi w kadr, jest ich tam bardzo malo, jeszcze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka