Gość: gość IP: 83.238.218.* 18.07.12, 14:15 witam proszę o odpowiedź jak to jest z tą zieloną kartą jedni ubezpieczyciele mówią że nie trzeba jej mieć inni że trzeba ktoś przejeżdżał do bułgarii przez serbię na samym OC ?? proszę o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gregor Re: przejazd przez serbię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 14:22 nie trzeba posiadać ZK Tekst linka Ostatnio dzwoniłem do AXY Pan potwierdził, ze nie trzeba ZK ale mi przy okazji rozmowy przysłał za free. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonio Re: przejazd przez serbię IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.12, 14:31 W tym roku Serbia przystąpiła do tzw porozumienia wielostronnego co oznacza, że akceptuje krajowe ubezpieczenie OC i nie ma potrzeby posiadania zielonej karty. Wszystkie informacje na temat ubezpiecznia OC i ZK zagranicą na stronach Polskiego Biura Ubezpieczeń Komunikacyjnych pbuk.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=4&Itemid=23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubchinka Re: przejazd przez serbię IP: *.spectrumnet.bg 18.07.12, 19:12 jeżeli jedzieci autem, poczytajcie na www.urlopbg.com/pl/autem-do-bugarii-m7.html jest dużo info, to serwis turystyczny polki, która mieszka w Bułgarii i zna się dobrze może wam równierz załatwić wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sx Re: przejazd przez serbię IP: *.echostar.pl 20.07.12, 23:13 ZK w Serbii nie jest już potrzebna...niestety Serbowie bywają MEGA złośliwi, zatrzymał mnie patrol na odcinku poza autostradą i przez pół godziny próbował wymusić łapówkę 50EU za podobno brak zielonej karty... w końcu znudził się powtarzaniem w kółko i puscił nas wkurzony! Niezbyt miłe doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bulgarskiewakacje Re: przejazd przez serbię 21.07.12, 19:49 genaralnie ZK nie jest potrzebna, ale lepiej mieć bo z Serbami różnie bywa, większość firm ubezpieczeniowych dodaje ZK w pakiecie za darmo, jechaliśmy kilka dni temu, nikt nie chciał od nas ani karty , ani paszportów, ale są też podobno żłosliwi Serbowie więc by mieć spokój warto zabrać. Autostrada od granicy z wegrami do obwodnicy Belgradu, potem też do Nis-u, dalej w trakcie budowy, przejazd szybki i przyjemny Odpowiedz Link Zgłoś