Gość: ant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 15:01 mam pytanko.Czy potrzeba zgody właściciela aby wjechać do Bułgarii leasingowym samochodem??? I druga sprawa czy potrzebny jest paszport??? czy mozna przejechać na Dowód??? ant944@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Carewicz Romanow Re: Jak jechać samochodem Leasingowym??? IP: *.limes.com.pl 30.05.07, 15:54 Witam. Wczoraj obdzwoniłem ambasad wszsytkich państw będących po drodze do bułgarii i sprawa wygląda w ten sposób: 1) słowacja- bez problemu, tylko dokumenty na auto. 2) węgry- upoważneinei od właściciela (po angielsku) 3) rumunia i bułgaria- upoważnienie od właściciela przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego i potwierdzone notarialnie Może się to wydawać śmieszne, ale tak właśnie jest. p.s W ambasadzie i konsilacie rumunii w chwili kiedy do nich dzwoniłem nikt nei mówił po polsku więc dogadać można się tylko po angielsku. Na państwa będącyce w EU nei trzeba wykupywać już Zielonej karty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: Jak jechać samochodem Leasingowym??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 16:58 > 3) rumunia i bułgaria- upoważnienie od właściciela przetłumaczone przez > tłumacza przysięgłego i potwierdzone notarialnie Nie mam możliwości potwierdzić notarialnie upoważnienia bo firma leasingowa nie chce tego potwierdzić.Mogę dostać od nich tylko pismo w dwóch językach PL EN że mogę wyjeżdżać do całej europy z wyj. krajów byłego ZSSR. Mogę to przetłumaczyć przez tłumacza przysięgłego. HELP CZY KTOŚ JUŻ TAK WYJEŻDŻAŁ nie chce być cofnięty z granicy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Jak jechać samochodem Leasingowym??? 31.05.07, 07:54 Oświadczenie przetłumaczone i poświadczone przez notariusza to tylko przepis istniejący w papierach. W praktyce tego nie wymagają. Czasem się zapytają o samochód, ale wystarczy powiedzieć "firma auto" lub coś w tym stylu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carewicz Romanow Re: Jak jechać samochodem Leasingowym??? IP: *.limes.com.pl 31.05.07, 08:26 Fakt jest taki, że dopóki istnieją takie absurdalne przepisy to nie można mieć pewności czy przepuszczą przez granice bez odpowiednich upoważnień. Odpowiedz Link Zgłoś