Gość: bartek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 19:35 Wybieram się z dziewczyną do Bialej - hotel Moskoiani proszę o kilka słów na temat hotelu i miejscowości Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GOŚĆ Re: biala Moskoiani IP: *.ustronet.net 02.06.08, 12:07 Cześć, byłam w hotelu Moskoiani w ubiegłym roku we wrzesniu. Szczerze Wam radzę, jeśli macie takie możliwości to zamieńcie sobie boyt na inną miejscowość - polecam Obzor (3 km od Białej), ma piękną plaże o tanie knajpki gdzie można dobrze zjeść. A jeśli Was stac to Słoneczny Brzeg lub Nessebar. A najlepiej za tę sama cenę co Bugaria wykupcie sobie Tunezję. Piszę tak ponieważ Biała to totalne odludzie. Nie można się z tamta wydostać nigdzie, plaża jest brudna, a zejście od niej daleko i bardzo strome. Jest tam tylko jedna restauracja Czajka, w której można coś zjeść, chociaż podaja tam dziwne rzeczy. Wiocha zbita dechami - chyba że ktoś takie lubi:)) Sam hotel Moskoiani to raczej pensjonat prowadzony przez Greka. Tylko on może was gdzies podrzucić, za opłatą swoją "cytrynką"(Kangoo). Autobusów tam nie uświadczysz... Brak możliwości kupienia pamiątek - po prostu nie ma gdzie... Pokoje są bardzo różne, niektóre są ładne i duże z TV inne małe i ciasne. Ja polecam pokój za basenem w osobnym bunagalowie na wprost hotelu. Jest duży, na wprost basenu, ma dużą łazienkę i lodówkę. Zabierzcie sobie czajnik! Lodówka na korytarzu jedna na 5 pokoi. W budynku głównym pokoje są bardzo akustyczne i mają potwornie małe łazienki - kolega miał tak małą, że aby sie umyć musiał stać okrakiem nad toaletą!!!Autentyczne, sprawdzaliśmy!!! Jedzenie w hotelu podłe i mało - trzeba się dożywiać. Szczerze odradzam, jesli planujecie romatyczny wypad wakacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimo Re: biala Moskoiani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 14:15 Też wybieram się do tego hotelu w pierwszej połowie września. Jak mógłbym prosić o kilka fotek z tej miejscowości i hotelu byłbym wdzięczny. Mail: pimo282@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolin Re: biala Moskoiani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 09:30 Witam serdecznie, przepraszam że zawracam głowę ale zauwazyłam Pana wypowiedź odnośnie wypoczynku w Białej w hotelu Moskoiani, jestem bardzo zainteresowana Pana osobista, szerszą opinią odnośnie wczasów bo sama się wkrótce wybieram w to miejsce. Byłabym bardzo wdzięczna za maila w tej sprawie. Pozdrawiam serdecznie, życzę miłego dnia bardzo proszę o maila na adres: karolin_email@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: biala Moskoiani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 15:16 wróciłam z Moskoiani. Byłam z damptura. Zacznę od kierowców: młodzi średnia wieku dwadzieścia parę- albo tacy odważni, albo poprostu bawi ich brawura, w Rumunii na serpentynach dali swój popis. Ludzie na przednich siedzeniach chyba mieli pełne spodnie, polecielibyśmy jak nie wiem, co. aż strach myśleć... Sam hotel, a raczej pensjonat da się znieść, bo nie jedzie się na wczasy po to żeby siedzieć w pokojach, ale łazienka... o Boże klitka 1,5m x 1,5m bez wanny i brodzika tylko z dziurą po środku. W starym budynku brak klimy, w nowym owszem jest ale za 4 euro na dzień. jak zobaczycie pokoje to stwierdzicie, że pewnie biuro nawet tyle im za nocleg nie płaci.Rezydent bodajże pan Henryk Więźlik- gość po 60 cały czas powtarza,że on nie musi już pracować, siedzi i popija tylko piwo w hotelowym barze. Biała do niedawna nie miała autobusłów nawet, ale już jest rozkład i jeżdżą busy i nawet 2 taksówki stoją. do delfinarium w Warnie pojechaliśmy na własną rękę busem z dworca za 6 lewa od osoby, potem miejskim numer 409 za 80 stokinek, gdyż rezydent powiedział, że on dysponuje CZASEM busem właściciela i może zawieżć jak ten będzie miał czas ale za 20 lewa od osoby Żałosne. Jedzenie w hotelu- koszmar wszystko zimne i mało, nawet zupę wydzielają.Dopiero grupa górników która przyjechała, zrobiła awanturę i troszeczkę się poprawiło- ale bez przesady. Rezydent nic nie załatwi- nie robi tam poprostu nic. Jak chcecie coś zobaczyć, to najlepiej na własną rękę. Możliwe,że traficie na innego gdyż za tydzień wraca do Polski, bo jak stwierdził- "nie wytrzymałbym tu dłużej niż miesiąc", ale kto wie, czy po miesiącu znów nie nastąpi wymiana. Plaża duża, ale zaśmiecona- turyści zostawiają tam chyba wszystko... ciężkie zejście- ale to mozna znieść. Swietne knajpki na promenadzie. Aha w hotelu można wykupić sobie obiad, ale trzeba to zgłaszać dzień wcześniej przy kolacji, bo potem się okazuje, że nie ma w hotelu 1porcji ziemniaków- szczerze odradzam- lepiej iść do knajpki, bo naprawdę mają świetne jedzenie za nieweilkie pieniądze. Tyle z moich spostrzerzeń na temat Białej i Moskoiani. Nie wiem, ludzie którzy mieli pokoje 4osobowe to mieli tv i łazienki nawet fajne, ale jak weżmiecie dwójkę to koszmar. mimo wszystko jesteśmy zadowoleni z wczasów- wszystko zależy od tego jak sobie zaplanujecie te wolne dni- to wsz urlpo i napewnio chcecie go godnie spędzić, a słowa rezydenta Henryka powiedziane do grupy najbardziej utkwiły nam w głowie: "A co liczyliście państwo na cud? sami dobrze wiecie, ile zapłaciliście..." no bez przesady, w tej samej cenie jest Grecja czy Tunezja- naprawdę za te pieniądze można wybierać w ofertach. Najwyższy czas aby pan więźlik udał się na zasłużoną emeryturę... Odpowiedz Link Zgłoś
pati.000 Re: biala Moskoiani 06.07.08, 20:11 Hej ;) Wybieram sie do Białej w sierpniu, mogłabyś mi napisać czy bez problemu mozna dostac sie do obzoru ?? czy autobus tam jeżdzi?? jakie są ceny jedzenia w knajpach i alkoholu ?? Byłaś może na wycieczce w Istambule lub coś słyszałaś?? czy na plazy są jakies sporty ?? A i ten dworzec o którym pisałaś to znajduje sie w Białej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: biala Moskoiani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 19:38 Tak do obzoru to nie problem. Jeżdźą busy z dworca w Białej. Ceny jedzenia w knajpkach mniej więcej jak u nas , ale bardzo smacznie, alkohol np w hotelu piwo kosztuje 2zł, wódki też tanie. O Istambule nic nie wiem, ponieważ nie miał nas tam kto zabrać. Jeśli chodzi o sporty na plaży to była rozciągnięta siatka do gry, no i są też rowerki. Jeśli chodZi o jedzenie w Moskoiani- nie wiem, czy tam akurat jedziesz- to podobno bardzo się poprawiło z chwilą wymiany rezydenta, podobno serwowali im nawet kurczaki, tak mówił mi znajomy który teraz stamtąd wrócił, więc nie ma źle. Życzę miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś