IP: *.dami.pl / *.dami.pl 01.11.05, 22:08
Wiadomo do kogo należy zameczek Paulinum ? Pytam z czystej ciekawości, bo
różne opinie krążą na ten temat a ja nie lubię plotek więc chiałabym wiedziec
konkretnie. Z góry dziękuję za odpowiedź i licze na to że temat nie okaże się
drażliwy
Obserwuj wątek
    • kazimierzp Re: Paulinum 02.11.05, 06:27
      Na pewno nie należy do nikogo z jeleniogórskiego establishmentu, ani też do
      Szmajdzińskiego!:-) Właściciel jest z Wrocławia (lub spod). Słyszałem rózne
      plotki, każda nieprawdziwa.
      Tak samo nikt z w/w nie jest właścicielem terenu planowanego pod Auquaprk (tu
      właścicielem jest miasto).
      • Gość: :) Re: Paulinum IP: *.dami.pl 05.11.05, 10:03
        dziękuję
        • kazimierzup to i Paulinum sprzedali? 05.11.05, 14:40
          dranstwo zapedza coraz wieksze kregi. Ciekawe bedzie jak to Paulinum wzrosnie
          na wartsci jak wreszcie wybuduja obwodnice.
          • Gość: instruktor Re: to i Paulinum sprzedali? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:48
            Ktoś jak zwykle kręci lody na nieswoim automacie.
            • kazimierzp To były tereny wojskowe! 05.11.05, 18:09
              Paulinum jak i cały teren dawnych koszar wraz z poligonami (obejmujacymi teren
              w Jeleniej Górze i Mysłakowicach) był sprzedawany przez Agencję Mienia
              Wojskowego (jak nazwę przekręciłem to trudno!:-) w publicznym przetargu. Miastu
              ledwo udało się wykupić od tej agencji pas terenu przewidziany pod Obwodnicę
              Południową. Wylot ma być za koszarami, zaraz za hala sportową koszar.
              Paulinum ma jedyny dojazd od strony Nowowiejskiej, a od strony przyszłej
              Obwodnicy nie ma możliwości dojazdu, takie jest ukształtowanie terenu, tak więc
              wykonanie i oddanie obwodnicy nie będzie miało wpływu na wartość tego
              pałacyku.
              • kazimierzup Re: To były tereny wojskowe! 07.11.05, 21:33
                odpowiedziales moje pytanie ukryte o tym kto na tej gorce by skorzystal. Z tego
                wynika ze piekna gorka stracila duzo ekologii na swojej bliskosc do obwodnicy.

Czy to oznacza ze teraz jak sie chce isc na Paulinum to wisi klodka prze
                wejsciu do rejonu?

I nastepne, moze wiesz, co sie stalo z PGRem obok? Wlasciciel indywidualny?
                • Gość: zenon5 Re: To były tereny wojskowe! IP: *.ppp.tiscali.fr 07.11.05, 21:44
                  A coz to sie tak pchacie na to paulinum?Dzieci sierot wojskowych,czy dzieci
                  pulku?Kupil ktos i basta,zazdroscicie mu?Ludzie ,przepraszam bardzo ale teraz
                  decyduje wlasciciel.Gdzie byliscie jak mu to sprzedawali?Aha,rozumiem,nie bylo
                  Was.Ale skad sie teraz bierzecie?Z zawisci czy z prostej glupoty?Nie chce nikogo
                  obrazac ale kontakt publiczny zobowiazuje,nie pieprzmy byle co.
    • hexl Re: Paulinum jak w bajce 07.11.05, 14:00
      Nie wiem do kogo nalezy ale wiem, ze jest pieknie wyremontowane i funkcjonuje.
      To jest dla mnie najważniejsze.

Byłam tam latem na kawce (pysznej i profesjonalnie serwowanej!)obejrzałam
      wnętrza i wiem że zagranicznym znajomym mogę polecać tam nocleg.
    • mazia Re: Paulinum 07.11.05, 19:47
      Rozmawialam kiedys z administratorem? o ile dobrze pamietam tego palacyku, i
      wiem od niego, ze Paulinum wykupila jakas firma czy stowarzyszenie z Wroclawia,
      wlasciciel m.in. obiektu Zamek Kliczków.
      Zgodzam sie, ze jest tam po prostu pieknie, i widac wyjatkowa dbalosc o
      szczegoly, sala rycerska boska :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka