Dodaj do ulubionych

trasa Odessa-Krym

IP: 162.27.161.* 20.05.11, 13:09
Czy ktoś może polecić sprawdzoną trasę? Wyczytałem na necie, że najkrótsza trasa nie jest w dobrym stanie.
Jak z Krymu dojechać samochodem do Odessy, proszę o opinie osoby, które jechały w ten sposób.
dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: jarojj Re: trasa Odessa-Krym IP: *.moldtelecom.md 24.05.11, 00:08
      wiesz, drogi to rzecz zmienna, ale zasadniczo przez Odesse powinno być lepiej
    • Gość: waldemar nocoń Re: trasa Odessa-Krym IP: *.pool.ukrtel.net 24.05.11, 17:12
      jeżeli to coś pomoże to droga Mikolaiv-Odessa jest dobrze zrobiona i jest o.k.
      dalej nie byłem .
      • Gość: jarojj Re: trasa Odessa-Krym IP: *.moldtelecom.md 24.05.11, 18:13
        od Mikołajowa do Chersonia większość też jest w porządku, część dwujezdniowa, za Chersoniem w zasadzie już jedna jezdnia
        • Gość: jw Re: trasa Odessa-Krym IP: *.multi-play.net.pl 24.05.11, 19:52
          Właśnie chodziło mi o ten odcinek, w drodze powrotnej planuję zahaczyć o Odessę.
          Zastanawiam się też, jak lepiej z Umania jechać na Krym, żeby nie stracić za dużo czasu, bo chciałbym dotrzeć do Oleniwki przed zmierzchem.
          • Gość: waldemar nocoń Re: trasa Odessa-Krym IP: *.pool.ukrtel.net 25.05.11, 04:35
            nie szukaj skrótów-ani przez Pierwomajsk czy Domanivke-nie warto-sprawdzałem .
            z Umania za 2,5godz jesteś w Odessie i 2 godziny z Odessy do Mikolajewa
            jak chcesz moge objaśnić jak jechać i wyjechać obwodnicą odeską
            • Gość: jw Re: trasa Odessa-Krym IP: *.multi-play.net.pl 25.05.11, 07:05
              Jakbyś mógł opisać, to bardzo proszę, taka informacja zawsze przyda sie. Na mapie widzę 2 możliwości: obwodnicą wlewo przez Usatove lub jechać dalej prosto do ulicy Balkivska, Mykolaivska.
              Z tego co pamietam, jezdzilismy przez Pierwomajsk, Voznesensk itd., ta trasa jest krotsza o ok 120 km od odesskiej i jest do przejechania w jakies 4 godz.
      • Gość: Wojtek S. Re: trasa Odessa-Krym IP: 205.167.7.* 25.05.11, 15:35
        Aż poszukałem w necie i faktycznie po gigantycznych dziurach - to była jedna z najbardziej zdemolowanych dróg na UA - śladów nie ma :)

Co uwalnia fantazję niektórych, co na filmie widać. Film z okolic Oczakowa:

www.youtube.com/watch?v=3blF5PArCtY
        • Gość: Wojtek S. Re: trasa Odessa-Krym IP: 205.167.7.* 25.05.11, 15:36
          Tu ta sama droga sprzed remontu :D

www.youtube.com/watch?v=fhkQhva7cm8
      • Gość: aaa Re: trasa Odessa-Krym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 08:28
        Czy ma pobocze asfaltowe bo będę jechał rowerem?
        • Gość: Teodor Re: trasa Odessa-Krym IP: *.nplay.net.pl 17.06.11, 23:18
          Jak najlepiej pod Odessą odbić na Mikołajew?
          • Gość: waldemar nocoń Re: trasa Odessa-Krym IP: *.pool.ukrtel.net 18.06.11, 05:03
            zjazd na Mykołaiv jest dobrze oznaczony, po 460km od Kijowa (tabliczki z km ) na wiadukt wjeżdżamy , gorszy jest wyjazd , za torami tramwajowymi zaraz zakręt w lewo. jakby coś moge wysłac zdjecia
    • janmar64-b-stok Re: trasa Odessa-Krym 25.05.11, 20:19
      w 2010 jechałem normalnie na Symfiropol i droga ok. nie szeroki, tak jak nasze powiatówki ale sporo nowego asfaltu. Generalnie nie ma strachu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka