IP: 212.160.86.* 10.07.06, 22:13
Prosze mi powiedziec jak wygląda sytuacja z wjazdem na Ukraine a datą
ważności paszportu, czy jeżeli chce wyjechać na początku sierpnia lub pod
koniec lipca, a mój paszport traci wazność w pierwszym tygodniu listopada, to
moge mieć problemy z wjazdem na Ukraine?
Obserwuj wątek
    • Gość: kruz7 Re: paszporty IP: *.telkab.pl / 80.54.108.* 10.07.06, 22:56
      paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy w momencie przekraczania granicy
      www.rosjapl.info/forum/viewtopic.php?t=1130&highlight=paszport
      • Gość: turysta Re: paszporty IP: 212.160.86.* 10.07.06, 23:22
        Czyli co nie przepuszczą mnie przez granice?? Nawet na tydzien?:) Nowy paszport
        to się chyba długo wyrabia, więc pewnie nie zdąrze do wyjazdu:(
        • Gość: dark Re: paszporty IP: 62.29.136.* 11.07.06, 11:34
          witaj,po pierwsze na paszport czeka się 3-5 tygodni, po drugie ,nie powinieneś
          mieś zadnych problemów z przekroczeniem granicy (miałem podobne wydażenie z
          tym ,ze data ważności mijała za 6 tygodni i problemów nie było)Dzwoniłem
          wówczas na granicę zasięgnąć jęzora.
          • midass Re: paszporty 12.07.06, 11:31
            Kiedyś dzwoniłem w tej sprawie do Konsulatu Ukraińskiego w Krakowie, grzecznie
            mi odpowiedzieli, ze nie powinno byc zadych problemów z przekroczeniem granicy,
            wystarczy, że paszport ma miesiąc ważności.
            Jeśli chce się wyrobić nowy paszport faktycznie czeka się 3-4tygodnie, ale
            można złożyć wniosek o przyspieszenie i wtedy robią go w 10 dni (podobno).
    • vasylkova Re: paszporty 13.07.06, 18:05
      oficjalnie paszport powinien miec co najmniej pol roku waznosci, ale w praktyce to nie powinno miec znaczenia, sama niedawno przekraczalam granice na paszporcie, ktorego waznosc sie skonczy za 2 mies., tylko mi zwrocili uwage, ze mi sie konczy paszport i zebym wyrobila nowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka