Dodaj do ulubionych

KRYM z OISem - polecacie?

IP: *.tvn.pl 19.06.09, 14:38
Cześć,
zastanawiam się nad wyjazdem na Krym do miejscowości SAKY z OISem.
Cena to 1000zł w pensjonacie, bez wyżywienia, nad morzem. I tu
pytania - ile liczyć dziennie na wyżywienie? Czy ta cena jest w
porządku, czy mocno przesadzona? czy możecie podac kil
aprzykładowych cen podstawowych artykułów? Czy to dobra lokalizacja?
I czy polecacie wyjazd z OISem, czy odwrotnie?
A może jeszcze jakies dodatkowe ważen info o tym rejonie?
Dziękuję bardzo...
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert Re: KRYM z OISem - polecacie? IP: *.chello.pl 19.06.09, 19:59

Byłem rok temu w Sakach z OiSem . Totalna porażka. Już we Lwowie na dworcu
      mieliśmy niesamowitą "przygodę". Rano przyjechaliśmy autokarem do Lwowa , pociąg
      był wieczorem więc cały dzień spędziliśmy na zwiedzaniu. A przygodę mieliśmy
      taką że pociąg który miał nas zawieźć na Krym ruszył punktualnie bez nas , my
      zostaliśmy na dworcu dlatego że powstało zamieszanie z biletami. Pilot z
      biletami siedział już pociągu ale w innym przedziale. Nasze wagony też już były
      zajęte. Na szczęście w wagonie do którego mieliśmy wsiąść były dwie osoby i po
      ruszeniu pociągu krzyknęły na konduktorkę ukraińską żeby zatrzymała pociąg. I
      tak zrobiła. I tylko dzięki temu udało nam się planowo dojechać na Krym. Nie
      wiem co by było gdyby ten pociąg się nie zatrzymał ...

W Sakach jest tak sobie , mnie się nie podobało. Wszędzie daleko , każda
      wycieczka to podróż kilka godzin małym autokarem. Poza tym warunki w jakich się
      tam mieszka to tragedia. W domikach małe pokoiki praktycznie dla jednej osoby.
      Pod prysznicem jeżeli ktoś się kąpie to ściany przesiąkają wodą, co widać z
      zewnątrz. Rok temu niektórzy mieszkali w pensjonacie i tam warunki były ok ...

Ten sam gość który siedział z biletami w pociągu oferował nam później wycieczki
      kilkadziesiąt hrywien , praktycznie dwa razy droższe niż normalnie ...

W Sakach nad morzem nie ma zbyt wielu atrakcji. Jedyny plus to piaszczyste plaże
      i jezioro błotne (ale tam nie byłem ), nie ma gór nudno ... Poza tym tam jest
      mnóstwo bud , namiotów z dyskotekami , barami. Mnie się bardzo nie podobało i
      pewnego dnia odłączyłem się od grupy i pojechałem dalej zobaczyć prawdziwy Krym.
      Byłem w Feodosiji, Ordżanikidze, Koktebel ,poźniej w Jałcie i tam warto pojechać
      a Saki lepiej sobie odpuścić ...
    • Gość: Robert Re: KRYM z OISem - polecacie? IP: *.chello.pl 19.06.09, 20:59
      Tekst linka

w tym poście jest tez opisana moja wycieczka sprzed roku , troszeczkę bardziej
      pozytywnie ...
    • vdek Re: KRYM z OISem - polecacie? 20.06.09, 14:22
      1000zł za osobę...taką cenę mogą wymyślić tylko nasze biura podróży
      i to jeszcze bez żarcia to już przekracza dobry smak i granice
      przyzwoitości i to wszystko w dobie kryzysu.Jedź człowieku sam na
      ten Krym i na miejscu znajdź sobie jakieś lokum w normalnej cenie
      wyjdzie Cię dużo taniej i jeszcze będziesz mógł wybieraz pośród
      kwater.Jeśli znasz troszkę cyrylicę to sprawdź tu nie wykluczone,że coś dla siebie
      znajdziesz jeszcze przed wyjazdem z Polski.
      • steefaan2 Re: KRYM z OISem - polecacie? 24.06.09, 18:22
        malo to na necie opinii o oisie? Ale frajerzy i tak sie znajda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka