Dodaj do ulubionych

przejazd samochodem przez Mierzeję Arbacką

21.06.09, 14:20
Zamierzam przejechać Mierzeję Arbacką na Morzu Azowskim samochodem, nie wiem
czy jest to mozliwe, moze ktos jechał i wie, bo przewodniki podają sprzeczne
informacje. Waldek
Obserwuj wątek
    • Gość: mi Re: przejazd samochodem przez Mierzeję Arbacką IP: 94.254.232.* 21.06.09, 14:46
      www.azov.kiev.ua./go_Avto.html
      Z tego wynika że cała jest przejezdna, ale są "trudne" odcinki.
      Polecam uważną lekturę tej strony.
      • Gość: jarojj Re: przejazd samochodem przez Mierzeję Arbacką IP: 91.206.110.* 21.06.09, 15:06
        Zobacz sobie w Panoramio różne fragmenty. Ja się po tym wycofałem. Ale to zależy, jakie masz auto. Byłem tylko u nasady od strony Geniczeska, kilka kilometrów. Zapowiada się fajnie.
        • Gość: daro Re: przejazd samochodem przez Mierzeję Arbacką IP: *.77.classcom.pl 21.06.09, 19:01
          Zamierzaliśmy kiedyś przejechać Strzałkę. Kierowcy sprzedający arbuzy z
          samochodu na targu twierdzili że jest jak najbardziej przejezdna.
          Tak twierdzili dopóki nie zobaczyli mojego samochodu (ford mondeo).
          Wycofali się z tego co mówili twierdząc że myśleli o ciężarówkach i traktorach.
          Postanowiłem sprawdzić. Przejechałem tylko kawałek i się wycofałem choć
          strachliwy nie jestem. Dwa razy sie zakopałem i wolałem nie ryzykować trzeciego.
          Trakt bity jest tylko do jednej trzeciej długości (od obu stron). Dalej tylko
          ciężarówki, terenówki i ciągniki.
          Odradzam.
          Pozdrawiam.
          • garberdyn Re: przejazd samochodem przez Mierzeję Arbacką 22.06.09, 12:14
            Dzięki za informacje. Mam zamiar jechać VW ogórkiem, więc chyba zrezygnuję,
            chociaż z wielkim żalem. Może ma ktoś zdjęcia z takiego przejazdu, wrażenie musi
            być niesamowite, zwłaszcza w tym najwęższym miejscu mierzei. Pozdrawiam Waldek
            • buanitka Re: przejazd samochodem przez Mierzeję Arbacką 22.06.09, 13:34
              Takie zdjęcia znalazłam w Int.: wyprawy z Rosji do AM

cz1.Dojaz
              oraz

cz.2.Arbatka

• Gość: jarojj Re: przejazd samochodem przez Mierzeję Arbacką IP: 91.206.110.* 22.06.09, 14:59
                miejsce na pewno fajne, tylko zależy właśnie, jakim sie wozem dysponuje
              • garberdyn Re: przejazd samochodem przez Mierzeję Arbacką 22.06.09, 19:09
                Dzięki za linki , zdjęcia są super. Mam już wyobrażenie o tej ciekawej drodze.
                Spróbuję wjechać chociaż kawałek, podobno część drogi jest w miarę dobra.
                • buanitka Re: przejazd samochodem przez Mierzeję Arbacką 22.06.09, 21:13
                  nie wiem czy doczytałeś (bo po rosyjsku) - podobno dobrym sposobem
                  na TĘ drogę jest zmniejszenie ciśnienia w oponach ;)
    • Gość: asialk Re: przejazd samochodem przez Mierzeję Arbacką IP: *.cadexpert.com.pl 23.06.09, 09:52
      My przejchaliśmy cała mierzeje w zeszłym roku, ale samochodami
      terenowymi. Miejscowi jeżdącymi osobówkami - Ladami, Forami, zależy
      co mają ;-).
      Miejsce przepiękne, jedna z najpięknijszych na Krymie.
      Przepiękna fauna i flora. Na wjeździe zrób zapasy jedzeniowe, żeby
      przespać się tam pod namiotem, bo warto.
      Kliometrowe plaże bez żadnego ludka
      Droga jest piaszczysta z tralka, ale przejezdna
      Myśle że dasz rade przejchać, ale jedź rosądnie (nie wjeżdżaj na
      plaże).
      Jak dasz adres mailowy, dam ci linka do zdjąc z mierzeji
      • garberdyn Re: przejazd samochodem przez Mierzeję Arbacką 23.06.09, 11:55
        Proszę o przesłanie linków na adres: bibjulia@interia.pl
    • Gość: ukraina przejazd samochodem przez Mierzeję Arbacką możliwy IP: *.pool.ukrtel.net 16.10.09, 05:36
      WARTO POJECHAĆ TĄ TRASĄ !!!

Poczytaj sobie np. tutaj świeża relacja
      www.francuskie.pl/wiadomosci/4983
      Mierzeja Arbacka jest jak najbardziej przejezdna zwykłym samochodem, pod warunkiem, że nie wjeżdża się w obszary pełne piasku. Nie ma więc mowy o jeździe na plażę. Miejscowi przejeżdżają Mierzeję ładami, moskwiczami, starymi golfami, co kto lubi. Latem pojawia się tam więcej piasku niż zwykle, i trzeba uważać, zimą jest szansa na więcej wody - szczególnie po intensywnych opadach deszczu. Najlepsza na przejazd jest wiosna, w porze gdy nie ma już deszczów i jesień, wrzesień, październik. Wtedy jest tam ciepło, a droga staje się prawdziwą przyjemnością.

Z minusów, praktycznie cała droga jest bardzo wymagająca dla zawieszenia. Pokryta jest bowiem wąskimi poprzecznymi nierównościami, więc trzeba jechać na granicy trasy i starać się nie wjeżdżać w samą drogę. Miejscowi mają na to patent szybko jeżdżąc, około 50-60 km na godzinę.
      • Gość: jarojj reklama wciśnie się wszędzie IP: 195.93.160.* 16.10.09, 13:52
        zamknij drzwi, wlezie oknem
        jasne, można wszystkim jechać, a potem do mechanika - tez by się jakiś art przydał o dobrym mechaniku i zdjęcie z szyldem
        • Gość: wafelek fajne zdjęcia i dobry tekst IP: *.rtr.bait.pl 18.10.09, 20:44
          dobry tekst i dobre zdjęcia.
          znalazłem więcej na blogu Marzeny Chełminiak , Małgorzaty Piekarskiej i na stronie Francuskie.pl
          Fajne.
          Pozazdrościć im wyjazdu
      • Gość: lwowiak23 Re: przejazd samochodem przez Mierzeję Arbacką mo IP: 89.162.131.* 17.10.09, 06:42
        można przejechać
        • garberdyn Re: przejazd samochodem przez Mierzeję Arbacką mo 27.01.10, 21:14
          No i udało się !!!
          • 9gego Re: przejazd samochodem przez Mierzeję Arbacką mo 09.02.10, 14:33
            widziałem widziałem
            Chylę czoło
            • garberdyn Re: przejazd samochodem przez Mierzeję Arbacką mo 09.02.10, 15:50
              kto nie widział - zapraszamy na naszego bloga :
              garberdynibrzeszcze.blog.onet.pl/
      • Gość: 222as Re: przejazd samochodem przez Mierzeję Arbacką mo IP: *.polkomtel.com.pl 09.03.10, 09:18
        fajny wyjazd mieli
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka