wianuch 04.04.06, 21:24 Nie umiem dać mojego własnego loga pod tytułem. Prosze o pomoc!! Nie mówcie że były takie tematy na forum tylko prosze o rade!! Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taisha_te Re: Jak dać LOGO pod tytułem bloga?? Pomocy! 04.04.06, 22:35 ale BYŁY takie tematy na forum , wystarczy poszukać, na przykład tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=8&w=13361271&a=37329153 Odpowiedz Link Zgłoś
perrier Re: Jak dać LOGO pod tytułem bloga?? Pomocy! 05.04.06, 10:06 "Nie mówcie że były takie tematy na forum (...)" No wybacz, ale nikt po raz setny specjalnie dla Ciebie instrukcji nie bedzie pisal. Ten link ponizej to dokladna instrukcja. Jezeli dalej nie wiesz jak to przeszukaj forum. Instrukcje byly pisane wiele razy, moze ktoras bedzie jasniejsza. Sa tez prowadzone blogi, ktore ucza jak, gdzie i co zmienic. css.blox.pl/html szablonik.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 15:00 Witam. Próbuję i próbuję wstawić swoje logo. Mam już w zasobach bloga potrzebne pliki jpg ale nie rozumiem jak ma w całości wyglądać to co wstawiam w miejsce background-image:url('../resource/baner3.jpg ... co ma być przed :resource" ? W miejscu tych kropek ? Czy zostawiam tak jak jest w szablonie css url('/themes/1_default/images i po images dopisuję swoje ? Proszę o pomoc. Pozdr Renia Odpowiedz Link Zgłoś
perrier Re: Nie rozumiem 05.04.06, 16:16 #BlogTytulBox { background-image: url('../resource/nazwaobrazka.jpg'); nic nie zmieniaj, zostaw dokladnie tak jak jest. Kroki tylko odwoluja do Twoich wlasnych zasobow. Jezeli chcesz zeby obrazek sie nie kafelkowal to wpisz pod spodem: background-repeat: no-repeat; **** zanim zapytasz - przesukaj forum! ag.bocznica.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
perrier Re: Nie rozumiem 05.04.06, 16:17 "kroki" - mialo byc kropki **** zanim zapytasz - przesukaj forum! ag.bocznica.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
wianuch Re: Nie rozumiem 05.04.06, 20:11 Ok thx za pomoc. Zrobiłem już nawet, działa co prawda jest kilka takich obrazków ale to moja wina. Ale mam jeszcze jedno pytanie. Jak zrobić żeby nie byłoj takich "skrawków" obrazka pod dołem. Zobaczcie sami www.blanco.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
perrier Re: Nie rozumiem 06.04.06, 06:50 Zagladnelam, ale u mnie (IE) wszystko dobrze wyglada, wiec nie wiem w czym problem **** zanim zapytasz - przeszukaj forum! ag.bocznica.org/ Odpowiedz Link Zgłoś