darek2213 13.03.11, 09:31 Cześć! Chciałbym dowiedzieć się jak dają sobie radę na szlakach Słowackiego Raju dzieci w wieku ok 10 lat, oraz wrażenia rodzin z takimi dziećmi Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dddbb Re: Słowacki Raj z dziećmi 15.03.11, 08:49 To zależy czy "wprawione w bojach" czy wyjście w góry to dlań nowość. Generalnie są trasy łatwiejsze i trudniejsze. Raczej nie polecałbym Przełomu Hornadu, bo trudniej asekurować. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Słowacki Raj z dziećmi 15.03.11, 23:01 Albo dadza radę albo spadną z drabin. Byłem w Słowackim Raju z dorosłymi i widziałem na trasie szkolną wycieczkę nastolatków. Przeżyły, ale co było na drabinach pisku i płaczu, to było Odpowiedz Link Zgłoś
darek2213 Re: Słowacki Raj z dziećmi 16.03.11, 14:27 Byliśmy już parokrotnie w górach z dziecmi i zawsze były chętne do chodzenia pio szlakach, po zobaczeniu fotek ze Słowackiego Raju same zachęcają nas do wypadu tam. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Słowacki Raj z dziećmi 16.03.11, 22:08 No, ale tam jest naprawdę niebzwpiecznie w kilku miejscach. Mam na mysłi wspinanie po drabinach. Słyszałem, że ich stan techniczny jest taki sobie. Dodatkowym problemem może być wilgoć, drabiny są często mokre. Odpowiedz Link Zgłoś
familytour Re: Słowacki Raj z dziećmi 17.03.11, 14:56 Witam.. Moje dzieci przeszły kilka szlaków "Słowackiego RAJU" - trzeba oczywiście przejrzeć mapy i wybrać optymalne trasy uwzględniające co dzieci lubią i co mogą... Bo szkoda stresować dziewczynkę wychodzeniem na 10 metrową drabinę. Pracuję w Family TOUR (specjalizacja zdrowy wypoczynek) - od klientów wiem że z dziećmi przechodzą "Przełom Hornhradu" oraz okolice "Lodowej Jaskini" Ja z moimi przeszedłem Pieczki i Sokołoy - choć to trochę już Hardcore. warto z pewnością odwiedzić DIERY w Małej Fatrze, czy zimne wodospady w Tatrach. Wiele, wiele czeka. Tadeusz Rusin Odpowiedz Link Zgłoś
levack.levack Re: Słowacki Raj z dziećmi 21.03.11, 21:39 darek2213 napisał: > Cześć! > Chciałbym dowiedzieć się jak dają sobie radę na szlakach Słowackiego Raju dziec > i w wieku ok 10 lat, oraz wrażenia rodzin z takimi dziećmi > > Pozdrawiam Byliśmy w zeszłym roku z dziećmi w takim wieku, ale przejazdem. Przeszliśmy tylko zielony szlak z Podleskoka Suchą Belą. Dzieci dały radę bez problemów, ale mieliśmy czasem stracha na kilkunastometrowych drabinkach. Jak szliśmy to w strumieniu było sporo wody i miejscami trzeba było iść w wodzie. W sumie to mam mieszane uczucia, czy polecać, czy nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata Re: Słowacki Raj z dziećmi IP: *.231.8.146.koba.pl 22.03.11, 20:14 Witam byłam z dziećmi 3 lata wstecz, młodsza córka miała wtedy 8 lat (wspinała się od 6 roku życia na sztucznych ściankach wspinaczkowych), a starsza 11 i były zachwycone. Myślę że to zależy indywidualnie od dziecka, i rodziców, ponieważ naprawdę trzeba uważać co robi dziecko. Słowacki Raj wymaga trochę kondycji i butów , nie w klapeczkach. Byliśmy świadkami jak ludzie zawracali. Polecam jaskinię lodową bo robi wrażenie. Dzieci wspominają jako bardzo fajny wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
monw Re: Słowacki Raj z dziećmi 06.05.11, 09:45 Witam, to zalezy w jakiej kondycji są dzieci - nie można tak generalizować.Ja szłam z pięciolatkiem (mielismy pasy ubezpieczające) ale widziałam, że niektóre dziesięciolatki miały dość.Trzeba dobrać odpowiednią trasę. Mogę dać namiary na tanie noclegi w Hrabusicach po 7 EURO za osobę (tourism2000@poczta.onet.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makuś Re: Słowacki Raj z dziećmi IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 22:43 Przyznam że byłbym ostrożny czy jechać tam z dziećmi. Niektórzy dorośli wymiękają. Oczywiście zależy to od szlaku i "zaprawienia dzieci". Nie wiem czy to wasza 1 wyprawa czy nie? Jeżeli tak to może być hardcore. Jeżeli zaprawione to na łatwiejszych szlakach sobie poradzą. Pooglądaj zdjęcia z necie i zdecyduj. Odpowiedz Link Zgłoś
dolores12 Re: Słowacki Raj z dziećmi 06.07.11, 19:21 Ja bym swojego syna (7 lat) tam nie zabrała, sama miałam stracha na niektórych drabinach. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.w85 Re: Słowacki Raj z dziećmi 04.03.19, 14:13 Jeśli dziecko tylko lubi odrobinę wysiłku. www.youtube.com/watch?v=0cTBTo3kiEE śmiało można! Odpowiedz Link Zgłoś