Dodaj do ulubionych

gdzie Wegry? chciałabym...

IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.14, 13:52
Kochani, wiem,ze wystarczy poszukać...szukam i czytam.

W niedziele trzeba gdzieś wyjechać, miałam jechać z dziecmi nad morze,a le bez przesady, nie w taką pogodę, Jest tak zimna woda,ze szybko musze coś wymyśleć.

Napiszę co bym chciała, może ktoś coś podpowie.
Nie lubię bardzo małych miejscowości, lubię, kiedy coś się dzieje, wyjść, atrakcje dla dzieci itp.
Ale nie musi to być także wielkie miasto.
Będąc na miejscu chcielibyśmy skoczyć do Aquaparków itp. (Hajduszoboszlo może? Jakie jeszcze? )
Plaże, które są płatne kosztują ile?
Jakie tam są ceny? Drożej/taniej/tak samo?
Czy rzeczywiście tak płytko jest po jednej stronie? Moje dzieci będą się wściekać, wogą głębszą wodę raczej.
Na szybko jakieś wskazówki?
Jechalibyśmy z Warszawy może w ciemno?
Wyjazd niedziela 29 lub poniedziałek 30 czerwca.

Proszę o wyrozumiałośc i nie krzyczcie,ze wystarczy poszperać. Szperam od jakiegoś czasu,a le teraz na szybko ciężko poskładać to w całość.
Obserwuj wątek
    • Gość: tunia Re: gdzie Wegry? chciałabym... IP: 83.218.118.* 24.06.14, 14:37
      to ja podpowiem-sosto dzielnica niregyhaza bo

w pieknym parku praktycznie w jednym miejscu znajduje sie kapielisko aquarius typowy aquapark, staw w ktorym mozna plywac w upalne dni tzw kapielisko nad jeziorem, kapielisko parkowe- lecznicze z trawiasta plaza,oraz najwieksze na wegrzech zoo atrakcja nie tylko dla dzieci-

tutaj jest link do zoo

www.sostozoo.hu/

tutaj zas do kapielisk

pl.sostort.hu/
      strona w jezyku polskim

kwatery prywatne powinny byc dostepne jesli to ma byc przed 15 lipca, jest zazwyczaj mniej ludzi, a sosto to dzielnica wypoczynkowa miasta niregyhaza

drugim bliskim miejscem jest mozekovesed, a raczej dzielnica wypoczynkowa tegoż o nazwie zsory, i kapielisko o tej samej nazwie,strona po polsku, mnostwo kwater, ale inaczej niz w sosto brak stawu, brak zoo, rak parku,brak rozrywek poza kapieliskiem, dobry dojazd
      ja bym wybierala sosto bo w hajdu-lo bardzo duzo ludzi ,duzy tlok ale ty to nie ja. wiec..napewno cos znajdziesz. a i na wgerzech jest taniej, duuuzo taniej niz nad polskim morzem, danie w restaracji to wydatek 20-30 zlotych ale porcja mega ogormna, dla dzieci zazwyczaj osobne menu-germyek menu , mniejsze porcje i to co dzieci lubia i tansze np kurczak z frytkami, okolo 12-15 zlotych, na basen jadło tansze-porcja obiadowa 10-20 zlotych, zalezy co, najbardziej sie oplaca danie dnia zazwyczaj za 1000ft-15 zlotcych mamy zupe i drugie. piwo duze 8 zlotych na basenie, 0,3 6 zlotych, mozna sie bez obaw codziennie zywic na miescie nie gotowac, bez obaw o bankructwo rodziny,w sklepach ceny jak w polsce, sa lidle i inne dyskonty.od 15 lat nie bylam na polskim morzem, co roku wegry. i tak tez bedzie w sierpniu.nawet jesli pada to czesc basenow jest pod dachem i mozna korzystac, a temperatura powietrza zawsze okolo 6 stopni wiecej niz u mnie- rejon nowego sacza a wiec cieplej duzo nad polskim morzem.goraco polecam wegry.

link do basenoww mezkovesed zsory z galeria i opisem

www.zsory-furdo.hu/index.php?language=po

• Gość: jonaska Re: gdzie Wegry? chciałabym... IP: *.205.138.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.14, 16:35
        Bardzo dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka