antonina11 09.08.06, 20:58 Jadę z dzieckeim (8 lat)na 10 dni na Węgry. Najważniejsze są oczywiście baseny!!! Czy ktoś ma namiar na tani i dobry nocleg w Miszkolcu? Co trzeba wiedzieć jadąc tam? Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: deo Re: noclegi Miszkolc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 21:34 jesli jedziesz w sierpniu to oczywiście trzeba koniecznie zobaczyc ten basen w grocie ... noclegi sie szuka obok basenów ... ale nie nocowałem tam natomiast warto rozważyc czy nie przenieść sie na tydzień do Hajduszo - boszlo ... o ile bedzie pogoda ... tam basenów jest że ho ho i plaza i Agua Park ... nieporównanie więcej atrakcji niz w Miskolcu a noclegi pełno ... szukasz w okolicznych willach cena ok 1800 forintów od osoby .. będa i droższe ... tak było 2 lata temu ... standart za nocleg w takiej willi to aneks kuchenny pokoje dwuosobowe łazienka toaleta .... pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
meduza7 Re: noclegi Miszkolc 14.08.06, 22:06 właśnie wróciłam z Miszkolca, nocowaliśmy w Miskolctapolca (to tam gdzie są żródła) na Autos Camping, ok 1,5 km za miastem, sam kemping dość prymitywny, ale mają sporo domków chyba o przyzwoitym standardzie (nie wiem na pewno, bo byliśmy z namiotem). Było tam sporo Polaków. Ceny za domki od 4800 do ok. 9500 forintów (podaję tak pi razy oko bo z pamięci, my za 2 os + namiot zapłaciliśmy 2900f/doba). Z tego co wiem, noclegi w pensjonatach są drogie, rodzina, którą spotkałam po drodze, mówiła, że 60 euro za pokój 2os. Na kempingu nie ma żadnego sklepu, a w samej Tapolcy małe i dość drogie, zakupy trzeba by robić w Miszkolcu. Warunki sanitarne takie sobie, ale w domkach są umywalki, a w tych największych podobno prysznice. Można też szukać prywatnego pokoju, sporo ludzi tam wynajmuje, ale tu już nie mam pojęcia o cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: noclegi Miszkolc 15.08.06, 00:07 A ja bym sie radził zastanowić.Kąpielisko w Tapolcy jest mało ciekawe. Natomiast to w jaskiniach raczej malo dostępne na codzień ze względu na cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: noclegi Miszkolc 15.08.06, 07:41 Wprawdzie istnieje ryzyko niepogody większe niż na Węgrzech ale można zaoszczędzić połowę drogi a i okolice ciekawsze: vratna.hej.pl/atrakcje/kt_raj.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madi Re: noclegi Miszkolc IP: *.184-203-24.mc.videotron.ca 15.08.06, 00:14 bylismy w ubieglym roku w grotach tloczno w lipcu mieszkalismy w hotelu lido 200 metrow od grot 7500 forint za pokoj spotkalismy ludzi ktorzy polecali hajduszo.. dwa razy tanie i trzy razy wiecej atrakcji takze na slowacji jest o wiele przyjemniej i taniej wegry niczym nie zachwycaja ciezko sie z nimi dogadac mimo ze znalismy angielski francuski i wloski na slowacji mowilismy po polsku a oni po slowacku i bawilismy sie swietnie polecamy bratyslawe i slowackie tatry zakopane tesz nam sie podobalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: noclegi Miszkolc IP: *.devs.futuro.pl 15.08.06, 14:56 Hepik cos ci się pomyliło .... jaki kurnik ....... willa z trzema pokojami do dyspozycji - aneks kuchenny - na dole salon kominek TV Sat .... i to kurnik .... nawet oglądałem mecz chyba Lecha z Ferencwaroszem chyba w ramach jakis tam eliminacji .... oczywiscoe to w HB ... ale cieszę sie , że zdecydowanie poparłes moja niesmiała sugestie dla autorki , ze na dłużej to Miskolc-Tapolca nie jest taki atrakcyjny dla dzieci tez .... Lepsze juz HB albo w Słowacji ten Rejec chyba ze będzie lało ......... pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: noclegi Miszkolc 16.08.06, 06:29 No to są dwie możliwości: a)za noclegi żona płaciła i nie chciała cie denerwować wysokością;) b)za konkretna kwotę był wynajęty cały domek z okeśleniem np dla 8-12 osób(przykładowo) a potem przy maxymalnej liczbie osób i podzieleniu wyszło te 1800 ft Standardowo to od 2000 a nawet 2500 zaczynają się ceny i to ładnych już paru lat. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: noclegi Miszkolc 16.08.06, 06:34 ...i plus 300 ft klimatycznego dodatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: noclegi Miszkolc IP: *.wss.zgierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 11:05 a widzisz ... mądry ma zawsze szczeście hahaha oczywiście standart to jest 2000- 2500 forint za osobe ale ja było to dokładnie w ostatnim tygodniu sierpnia dwa lata temu po usilnym poszukiwaniu najpierw żywego ducha w HB a potem wejścia do basenów a właściwie centrum tego miasteczka , po skręceniu w lewo z głownej drogi i zatrzymaniu sie na wprost restauracji i obok jakieś budki przed ogrodzonym parkiem .... o godz 20.30 ... wyszedłem z miną imperatora zdobywcy z auta ... rozejrzałem się niczym Cezar wookoło i .............. .... po chwili podszedł tubylec i usłużnie językiem migo germano ungaryjskim zaproponował rzeczony wyżej nocleg za 1800 ft od osoby była nas piatka po krótkich negocjacjach pojechałem za nim autem i dojechalismy do opisywanej przeze mnie willi ... Attila utca 30 bodaj gdzie byłem 7 dni .... a potem przez Miskolc do Budapesztu i nad Balaton pzdr deo ... Odpowiedz Link Zgłoś