Dodaj do ulubionych

kąpieliska termalne - Czechy

IP: *.chello.pl 22.06.08, 22:52
Mam pytanie dot. Czech. Wybieram sie do części wschodniej po raz pierwszy.
Plan weekendowego wypadu opracowany, ale przydałoby sie go wzbogacić o jakiś
wypoczynek:) Czy w Czechach są kąpieliska termalne tak jak na Słowacji czy
Węgrzech?? Jeśli są - to gdzie?? Jakie??
Obserwuj wątek
    • Gość: gnypek Re: kąpieliska termalne - Czechy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 23:34
      Nie ma. To co można z wielkim trudem znaleźć na Morawach ma się nijak do normalnych kąpielisk termalnych słowackich, węg.,austriac. czy słoweńskich. Ale są inne ciekawostki, przyjemne trasy do wędrowania i wieże widokowe. Jesioniki, Góry Rychlebskie (czyli nasze Góry Złote od ich strony), Beskidy Śląsko-Morawskie itd.
      • Gość: michel Re: kąpieliska termalne - Czechy IP: *.rev.stofanet.dk 23.06.08, 09:03
        c to znaczy - kapielisko termalne ?
        • lisia312 Re: kąpieliska termalne - Czechy 23.06.08, 15:44
          jeżeli część wschodnia, to może okolice Brna- przepaść Macocha i inn. Faktycznie
          basenów termalnych nie ma w Czechach.
          • Gość: ivess Re: kąpieliska termalne - Czechy IP: *.chello.pl 25.06.08, 18:35
            Dzięki za odpowiedzi. No cóż, zadowolę sie spacerami i zamkami.. miałam jednak
            nadzieję, że znajdziemy coś w Czechach na kształt słowackich kąpielisk.
            pzdr
            • Gość: gnypek Re: kąpieliska termalne - Czechy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 10:48
              Warto jeszcze zerknąć:
              www.czechtourism.com/
              www.czechy-wschodnie.info/
              www.infoczechy.pl/
              • Gość: ivess Re: kąpieliska termalne - Czechy IP: *.chello.pl 26.06.08, 14:27
                Wielkie dzięki, gnypek!! Tego mi było trzeba!!
                Pzdr
                • Gość: gnypek Re: kąpieliska termalne - Czechy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 21:06
                  Cieszę się. Dwie drobne uwagi. Po pierwsze, ten środkowy link pokazuje, że chodzi Czechy wschodnie jako krainę geogr. a nie część wschodnią Rep.Czeskiej.Po drugie, zachęcam do odwiedzania punktów państwowej informacji turystycznej gdzie tylko je można spotkać. Wielokrotnie znalazłem tam ciekawe darmowe foldery, także po polsku. I niejedno zobaczyłem, szczególnie na Morawach, bo tam mam blisko i często robię wypady. Niestety moje upodobanie do ich zupy czosnkowej nie zawsze moim bliskim się udziela... (najlepiej gdy wszytkich uda sie namówić.) A serio, to można tam miło spędzić czas a potem smacznie zjeść, gdy się zmęczymy. Latem i zimą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka