Dodaj do ulubionych

Magiczne wiersze pani Haliny

08.06.09, 23:39
Sa przepiekne i zarazem wzruszajace. Maja w sobie magiczna moc. Sa
odzwierciedleniem ogromnej milosci do dziecka, glebokiej wiary i co
za tym idzie proby pogodzenia sie ze strata.

Przypominaja mi treny Jana Kochanowskiego pisane po
stracie ukochanej coreczki.

Obserwuj wątek
    • halas1961 Re: Magiczne wiersze pani Haliny 09.06.09, 00:20
      Amberko, jednej z moich lepszych kolezanek córka ma tak samo na imię jak Ty.
      Kiedy były małe bardzo się fajnie bawiły z Agatką. Teraz Anitka ma juz córeczkę,
      tak jak Ty.
      Bardzo Ci dziękuję za to co piszesz o moich wierszach. Wciąż piszę. Na rózne
      tematy. Są i zabawne. Teraz właśnie skończyłam. Lubie pisac jak wszyscy spią i
      nikt się nie szwęda, nie zawraca mi głowy. Jeszcze żebym tak nie musiała na
      przysłowiowy chleb zarabiać:):):) Zostałam przemocą prawie wciągnięta w
      organizację spotkania klasowego - podstawówka po 34 latach od skonczenia (ale
      dinozaury:):):)co nie) i właśnie skończyłam pisac żartobliwe wierszyki na
      każdego z nauczycieli. Na tych co nie lubiłam też musiałam :) i to tak, żeby sie
      czasem nie poobrażali. Przyznam się, że miałam sama z tego co mi wyszło ubaw. A
      w tych które tu zamieszczam nie ma nic wymyślonego, pewnie dlatego tak są
      odbierane. Są dla mojej Agatki, dla innych dzieci , są dla osób w żałobie. Jeśli
      ktoś znajdzie pocieszenie lub stwierdzi, że to również jego odczucia, to
      dziękuje Bogu, że prowadzi moja rękę. Moja propzycja jest wciąż aktualna. Jeden
      egzemplarz dla Ciebie będę trzymać w zanadrzu:)Tylko że teraz to juz ich mam
      tyle, ze w tej książeczce jest aby jedna trzecia lub mniej. Może kiedys , może
      się uda jeszcze raz cos wydrukować....To jest tak strasznie miłe słyszeć takie
      słowa, zwłaszcza od kogos kto również został osierocony.Jeszcze raz Ci dziękuję.
      Dobranoc .
      Aha, a widziałaś podpis pod zdjęciem Twojej córeczki:):):)
      HAlina-mama Agatki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka