Dodaj do ulubionych

Piski przy skręconych kołach

IP: *.chello.pl 19.01.03, 10:16
Gdy skręce maksymalnie koła to coś mi głośno piszczy. Pasek wspomagania nowy
i naciągnięty. Plyn wspomagania wymieniony i nic nie cieknie. Co to może być?
Seat Toledo 1,6 z 1996r.
Obserwuj wątek
    • Gość: mst Re: Piski przy skręconych kołach IP: *.kozieglowy.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 22:14
      Gość portalu: Arka3 napisał(a):

> Gdy skręce maksymalnie koła to coś mi głośno piszczy. Pasek wspomagania nowy
      > i naciągnięty. Plyn wspomagania wymieniony i nic nie cieknie. Co to może być?
      > Seat Toledo 1,6 z 1996r.
      A przed wymianą pewnie nie piszczało...
      Kup sobie spray do pasków nazywa się Belt Dressing, odpal złoma popsikaj na pasek "w locie" uważając żeby ci kończyny nie wciągnął i spróbój czy dalej piszczy.
      Jak przestało to się wcale nie ciesz tylko sprawdź ile kosztuje komplet nowych kół pasowych, które prawdopodobnie masz wyjechane. Albo po prostu raz na tydzień sikaj sprayem i czekaj aż się pasek wytrze i dopasuje do kółek.
    • Gość: Edek Re: Piski przy skręconych kołach IP: *.acn.pl / 10.66.0.* 11.02.03, 21:34
      Jeśli dobrze zrozumiałem to chyba chodzi o zawór przelewowy w maglownicy.
      Zawsze z skrajnych położeniech kół mniej lub bardzie go słychać. Jeżeli mówisz
      o pisku to chyba czas zmienić zawór. Jeżeli piszczy pasek to też zapewne ten
      zawór. Obciążenie na pompie wspomagania przyhamowuje koło pasowe.
      • Gość: Kris Re: Piski przy skręconych kołach IP: mieszko.pl.u* 15.04.03, 15:07
        Tez mam Toledo i bylo u mnie to samo.
        Naciagnalem troche pasek i jest ok, choc lekko cos slychac przy max skrecie,
        wiec staram sie do samego konca nie krecic ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka